Kas var palīdzēt cilvēkam ceļā uz mērķa sasniegšanu – ekspertu padomi

Kā izveidot sistēmu

Kad formulējums ir izstrādāts un mērķis ir skaidrs un sasniedzams, ir laiks pāriet pie plānošanas. Lai sasniegtu mērķi, ir nepieciešams daudz darba. Visvieglāk to darīt soli pa solim, pakāpeniski virzoties uz vēlamo rezultātu.

Kā to darīt pareizi, stāsta Konstantīns Mitins:

“Mērķis obligāti ir jāsadala – jāsadala uzdevumos, kuru izpilde jākontrolē regulāras laika plānošanas sistēmā. Tāpēc otra un svarīgākā lieta, kas var palīdzēt ceļā uz mērķa sasniegšanu, ir skaidra sistēma.”

 

Kā izvēlēties ērtu rīku

Kad iepriekšējais solis ir veikts un mērķis ir sadalīts uzdevumos, ir jānosaka to prioritātes un katru dienu jāseko progresam. Protams, ir ļoti grūti visu plānot un paveikt savā galvā. Tāpēc, tiklīdz esat formulējis sev mērķi un saplānojis ceļu uz to, jums noteikti ir nepieciešams rīks taktisko uzdevumu pārvaldīšanai, lai to sasniegtu.

Šķiet, ir ļoti viegli atrast efektīvu, skaidru un piemērotu rīku. Patiesībā tas tā nav, un virzības process uz mērķi var apstāties šajā šķietami vieglajā posmā. Ja jums nav ieraduma ikdienā kārtot uzdevumu sarakstu, jums var rasties problēmas ar uzdevumu ievietošanu kalendārā.

Kāpēc tā notiek, skaidro eksperts:

“Papildus uzdevumiem, kas ved uz mērķi, ir arī citi uzdevumi, kas saistīti ar regulārām darbībām. Jūs nevarat pārvaldīt savu laiku viena konkrēta mērķa sasniegšanas procesā: jūsu darāmo darbu sarakstā jāiekļauj viss, sākot ar darba jautājumiem un beidzot ar personīgām lietām.

Tikai tad, kad uzdevumus, kas ved uz to, ko vēlaties, esat ierakstījis pilnīgā dienas plānā, varat sākt tos pildīt. Šādā veidā tie netraucēs laika plānošanai un neatņems nevajadzīgu enerģiju ceļā uz mērķa sasniegšanu.

Visa sistēma darbosies saskaņoti, un jūs ātrāk virzīsieties uz mērķa sasniegšanu. Un, ja būsiet neatlaidīgs un neatlaidīgi sekosiet līdzi mērķim, jūs to sasniegsiet.

Leave a Comment