Kas katram iedzīvotājam jāzina par “lokdaunu” Latvijā

Valsts kanceleja sadarbībā ar nozaru ministrijām sagatavojusi atbilžu apkopojumu par līdz šim saņemtajiem biežāk uzdotajiem iedzīvotāju un uzņēmēju jautājumiem saistībā ar izsludinātajiem īpaši stingrajiem drošības pasākumiem un ierobežojumiem laika periodā no 21.oktobra līdz 14.novembrim.

Ceram, ka tas būs noderīgs jums. Atgādinām, ka detalizēts regulējums meklējams rīkojumā Nr.720 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”.

Pārvietošanās ierobežojumi

Kādi pārvietošanās ierobežojumi šobrīd ir spēkā? Kas ir stingrā mājsēde?

No šī gada 21.oktobra līdz 14.novembrim vakara un nakts stundās ir spēkā pārvietošanās ierobežojumi jeb stingra mājsēde. Tas nozīmē, ka laika posmā no plkst. 20.00 līdz plkst. 5.00 iedzīvotājiem ir pienākums uzturēties savās dzīvesvietās mājsaimniecības ietvaros. Ja dzīvesvieta vai uzturēšanas vieta ir jāatstāj objektīvu attaisnojošu iemeslu dēļ, obligāti ir jāaizpilda apliecinājums un līdzi jāņem pase vai ID karte. Vairāk informācijas par pārvietošanās ierobežojumiem atradīsiet Valsts policijas mājaslapā.

Kādu neatliekamu iemeslu dēļ var doties prom no savas dzīvesvietas vakarā un naktī?

Būtiski attaisnojoši iemesli, lai laikā no plkst. 20.00 līdz plkst. 5.00 pamestu dzīvesvietu ir:

• došanās uz darba vai dienesta vietu vai no tās, veicot darba vai dienesta pienākumus;

• lai saņemtu ārstniecības pakalpojumus (arī Covid-19 vakcīnu, dzīvnieku veterinārmedicīnisko aprūpi, apmeklētu diennakts aptieku), psiholoģisko atbalstu;

• lai nokļūtu uz vai no lidostas, ostas, dzelzceļa stacijas vai autoostas vai no tām.

Atstājot dzīvesvietu vai uzturēšanās vietu būtisku attaisnojošu iemeslu dēļ, obligāti ir jāaizpilda apliecinājums un jāņem līdzi pase vai ID karte. Sīkāka informācija Valsts policijas mājaslapā.

Kādā formā jāaizpilda apliecinājums?

Visu rakstu Tu vari izlasīt ŠEIT

Pievienot komentāru