Kāpēc slinkums ir progresa dzinējspēks

Atpūšoties un ļaujot sev “laiskoties”, jūs nezaudēsiet enerģiju un koncentrēšanos, kā arī nekļūsiet par izdegšanas upuri. Pārmērīgs stress var izraisīt hronisku nogurumu, bezmiegu un apetītes zudumu.

Lasi vēl: Lūk, kas ar jums notiks, ja apēdīsiet 1 tomātu dienā

Mičiganas Universitātes pētījumā konstatēts, ka pēcpusdienas miegs darbā var uzlabot garastāvokli un toleranci. Tā vietā, lai ciestu no noguruma un trauksmes, labāk dodieties izgulieties.

Saskaņā ar pētījumu, kas publicēts žurnālā Consciousness and Cognition, kad mēs ļaujam savam prātam atpūsties, mēs 14 reizes biežāk domājam par nākotni un ilgtermiņa mērķiem nekā tad, kad cenšamies koncentrēties.

Ticiet vai nē, bet dažu televīzijas raidījumu skatīšanās var uzlabot emocionālo inteliģenci. Oklahomas Universitātē veiktā pētījumā atklājās, ka TV drāmu skatīšanās uzlabo spēju atpazīt citu cilvēku emocijas. Tika konstatēts, ka varoņu emociju pētīšana un novērošana var padarīt skatītājus empātiskākus (iejūtīgākus, līdzjūtīgākus).

Slinkuma ietekmēts progress

Vācu inženieris Konrāds Cūze radīja pasaulē pirmo darbojošos programmējamo bināro datoru un pirmo programmēšanas valodu, jo, kā viņš pats teica: “Man bija pārāk liels slinkums pašam veikt aprēķinus, tāpēc es izgudroju datoru”.

1902. gadā kāds amerikāņu pāris devās ceļojumā. Brauciena laikā lija lietus, tāpēc vīrs lika sievai Marijai Andersenai turēt vaļā logus un, paliecot galvu pa logu, informēt viņu par visām izmaiņām uz ceļa. Viņai tas nepatika, tāpēc gadu vēlāk šī pieticīgā mājsaimniece patentēja lietu, bez kuras tagad grūti iedomāties modernu automašīnu, proti, ̶ stikla tīrītājus.

Viktors Mils, vadošais rūpnieciskais ķīmiķis amerikāņu uzņēmumā Procter & Gamble, priecājās par ziņu, ka kļūs par vectētiņu. Tomēr viņš bija vīlies, kad sieva lika viņam mazgāt mazbērnu autiņus. Kad Milsam tas apnika, viņš izdomāja radīt kaut ko tādu, kas būtu nevis jāmazgā, bet jāizmet. Šīs domas viņu pamudināja radīt autiņbiksītes, par kurām vecāki visā pasaulē viņam vēl šodien ir pateicīgi. Šajā gadījumā mēs neņemsim vērā vides aizstāvju lāstus.

1971. gadā japāņu bundzinieks Inue Daisuke izgudroja karaoke mašīnu. Mūziķim bija apnicis nemitīgi mācīties daudz melodiju, tāpēc viņš nolēma izveidot mašīnu, kas spēlētu viņa vietā.

 

Leave a Comment