Kāpēc greipfrūtu sula var jūs nogalināt?

Rezultāti var būt diezgan dramatiski. Sirdsklauves, muskuļu audu sabrukums, toksiska ietekme uz kaulu smadzenēm, elpas trūkums, kuņģa un zarnu trakta asiņošana un nieru mazspēja – tās ir dažu furanokumarīnu ietekmētu zāļu komplikācijas. Ekstrēmos, bet arī šķietami retos gadījumos šīs mijiedarbības var būt letālas.

Lietojot dažus medikamentus, greipfrūtiem var būt pretēja iedarbība. Piemēram, lietojot prethistamīna līdzekli feksofenadīnu, greipfrūtu lietošana samazina zāļu efektivitāti. Lai gan iespējamās blakusparādības nav tik nopietnas, noteikti nav ideāli pēkšņi atklāt, ka jūsu pretalerģijas zāles nav tik efektīvas, kā nepieciešams.

Greipfrūti ietekmē aptuveni 50 zāļu efektivitāti. To vidū ir statīni, daži antiaritmiskie medikamenti, pretsāpju līdzekļi, zāles pret hipertensiju, vairāki pretalerģijas medikamenti, pretvēža zāles, kontracepcijas tabletes un Viagra.

Šo citrusaugļu lietošana medikamentu lietošanas laikā var izraisīt nieru bojājumus, asins recekļu veidošanos, sirds ritma traucējumus līdz pat sirdsdarbības apstāšanās gadījumiem, kaulu smadzeņu bojājumus un muskuļu šķiedru iznīcināšanu.

Ja lietojat svarīgus medikamentus, jums nav jāizvairās no greipfrūtu lietošanas. Noteikti jautājiet savam ārstam vai farmaceitam, ja Jums ir jāzina par iespējamām mijiedarbībām, un noteikti izlasiet visu informāciju, kas pievienota Jūsu medikamentiem. Un, lūdzu, nekad nenoskalojiet zāles ar sulām, tēju, kafiju vai citiem dzērieniem. Vislabākais risinājums ir glāze ūdens.

Leave a Comment