Kāpēc glābēji atņem telefonus desmitiem cilvēku pludmalēs. Iemesls ir ļoti svarīgs!

Šis video ir kļuvis ārkārtīgi populārs Facebook. Iemesls ir ļoti svarīgs. Video redzams kā divi glābēji pietuvojas dažiem atpūtniekiem un izņem mobilos telefonus no viņu rokām. Kad apjukušie cilvēki sāk protestēt, glābēji viņiem norāda uz viņu bērniem, kas spēlējas ūdenī.

“Ļaujiet savam mobilajam telefonam atpūsties, kamēr jūs esat pludmalē”, – uzrakstīja neatliekamās palīdzības personāls Facebook.

Mobilā tālruņa lietošana daudzos veidos ir izrādījusies bīstama un kaitīga. Citu starpā mobilo tālruņu izmantošana braukšanas laikā ir izraisījusi negadījumu skaita pieaugumu un līdz ar to aizliegumu vismaz 30 valstīs.

Turklāt pētījumā, kas publicēts žurnālā “Translational Psychiatry”, atklājās, ka sēdēšana telefonā, kamēr rūpējies par bērnu, var radīt kaitīgu ietekmi uz bērna attīstību.

Tagad debates par mobilo tālruņu izmantošanu ir izplatījušās citā vietā – pludmalē. Tā vietā, lai skatītu savus bērnus ūdenī, daži vecāki sēž pludmalē, skatoties savā tālrunī. Tas var novest pie traģēdijas!

Glābšanas asociācija Södra Älvsborg nolēma par šo problēmu runāt publiski, izveidojot video. Viņu ideja bija nosūtīt skaidru vēstījumu un mēģināt to izplatīt, cik vien iespējams.

Videoklipā redzams kā glābēji vēršas pie vecākiem, kuri izmanto mobilos telefonus pludmalē, un izvelk ierīces tieši viņiem zem deguna. Tad viņi vecākiem paskaidro, ka viņiem ir jārūpējas par saviem bērniem, nevis telefona ekrāniem.

Video tika publicēts pagājušajā piektdienā, un tūkstošiem cilvēku jau ir to kopīgojuši. Šī vēsts attiecas arī uz jums! Noliec malā savu mobilo tālruni pludmalē! Un pievērsiet visu uzmanību bērniem!

avots: 3lstories.com

Pievienot komentāru