Kāpēc automašīnā pārvadāt saulespuķu eļļu: četri neapšaubāmi iemesli

Mēs esam pieraduši saulespuķu eļļu redzēt tikai virtuvē. Taču, izrādās, pieredzējuši autovadītāji to nereti ved līdzi automašīnas cimdu nodalījumā.

Eksperti apgalvo, ka autovadītājiem vienmēr līdzi vajadzētu ņemt saulespuķu eļļu. Lūk, četri galvenie iemesli.

Virsmu noslaucīšanai

Ja ādas un plastmasas detaļas automašīnas iekšpusē apstrādāsiet ar parastu saulespuķu eļļu, ko lietojam virtuvē, to virsma uzreiz kļūs spīdīga, tā izskatīsies tā, it kā jūs tikko būtu iegādājies jaunu automašīnu. Lai iegūtu vislabāko efektu, saulespuķu eļļu sajauciet ar dažiem pilieniem citrona sulas. Turklāt tā salonā radīs patīkamu citrusaugļu aromātu.

Lai novērstu durvju aizsalšanu ziemā

Ziemā stipra sala dēļ automašīnas durvis bieži aizsalst, un tās atvērt kļūst ārkārtīgi grūti. Ja tās iepriekš apstrādāsiet ar saulespuķu eļļu, tā palīdzēs izveidot ūdeni atgrūdošu slāni. Pateicoties tam, uz durvīm neuzkrāsies šķidrums un tās vairs nesasals.

Ātra un efektīva uzlīmju noņemšana

Uz automobiļu stikliem un virsbūvēm bieži vien ir redzamas dažādas uzlīmes, ko piestiprinājuši ražotāji. Tās var patikt ne visiem autovadītājiem. Lai ātri no tām atbrīvotos un neatstātu nepatīkamas pēdas uz virsmas, atkal palīdzēs saulespuķu eļļa. Eļļa ļoti viegli nomazgā pēc uzlīmēm palikušās līmes paliekas.

Lasi vēl: Šīs 4 zodiaka zīmes ir nepanesamas vīramātes. Vai jūs esat šajā sarakstā?

Mitri apavi un sniegs

Katru ziemu un agru pavasari autovadītāji cieš slapju apavu, sniega un dubļu dēļ, kas veido peļķes automašīnas salonā, lai arī cik daudz paklājiņu būtu uzklāti. Ja ziemas zābakus ieberzēsiet ar visparastāko saulespuķu eļļu, uz virsmas izveidosies aizsargslānis pret mitrumu.

Lai gan šāda “aizsardzība” nebūs ilgstoša, taču tā ir lēta un neprasa daudz laika. Taču automašīnā vairs nebūs nepatīkamu peļķu no izkusušā sniega.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 69%

0%

 

Pievienot komentāru