Kaktuss augs kā traks: jums vajag tikai dažas karotes šī līdzekļa

Kā barot kaktusus mājās – vienkāršs līdzeklis, ko var pagatavot ar savām rokām.

Ir svarīgi domāt ne tikai par dārzeņu dārzu, bet arī par istabas augiem. Bieži vien tiem ir nepieciešama īpaša kopšana. Piemēram, kaktusiem. Par tiem bieži vien aizmirst, uzskatot, ka kaktusus nav nepieciešams īpaši barot. Taču tā nav gluži taisnība.

Mēslojumu kaktusiem varat viegli pagatavot paši. Lai to izdarītu, paņemiet puslitra burku sīpolu miziņu, vāriet to divos litros ūdens 5-6 minūtes, pēc tam atdzesējiet un šķidrumu filtrējiet.

Lasi vēl: Kā uzglabāt kartupeļus pagrabā, lai tie nepūst: noderīgs triks

Šāds mēslojums jāuzglabā ledusskapī un jāizmanto kā galvenais laistīšanas līdzeklis ne biežāk kā divas reizes mēnesī. Ļoti drīz pamanīsiet, ka kaktuss ir sācis ļoti strauji augt.

Sīpolu mizas satur kāliju un fosforu, kas kaktusiem ir ļoti noderīgi.

Kā un kad mēslot kaktusu

Eksperti iesaka lietot barības vielas tikai tad, kad kaktuss aktīvi aug. Mēslot drīkst tikai veselus eksemplārus. Nav ieteicams barot augus karstās vai saulainās dienās.

Nav arī laba ideja barot tikko pārstādītu kaktusu. Tam vispirms jāpielāgojas jaunajai vietai un jāattīsta sakņu sistēma. Tikai tad augs spēs asimilēt visas jūsu ievadītās derīgās vielas un tad novirzīt tās stublāja augšanai vai pumpuru veidošanai.

 

Leave a Comment