Kā veikalā izvēlēties veselīgu orhideju, lai varētu par to priecāties gadiem ilgi

6. Saknes – tas ir ārkārtīgi svarīgi. Blīvas, stingras un neiznīkušas saknes – tas signalizē par labu auga veselību. Sausā maisījumā tām vienmēr ir gaiši zaļa krāsa, bet mitrā – tumši zaļa krāsa. Brūnas vai pelēkas saknes – tas ir slikti.

Ideālā gadījumā saknēm ir jābūt vairāk par substrātu. To nekad nevar būt par daudz! Ja sistēma nedaudz izvirzās uz āru, viss ir normāli. Ja augs podā ir kustīgs, tas nozīmē, ka tas nesen ir ticis pārstādīts un vēl nav ieaudzies. Tāpēc labāk pirkt tādu augu, kas blīvi atrodas podā. Pārbaudiet “uz aci” vai arī paņemiet augu pie kāta un uzmanīgi pakustiniet (ļoti uzmanīgi!).

7. Veselīgas orhidejas lapām ir vienāda forma, pēc taustes tās ir blīvas un stingras, bet pēc skata – vienmērīgas krāsas.

Ja lapas spīd, tas nozīmē, ka ir bijusi nāvīga piebarojuma deva. Augs diez vai uzziedēs, un nav vērts tādu iegādāties. Tāpat kā tos, kuriem ir mehāniski bojājumi, pleķi, saspiedumi, kārpas vai kukaiņi.

8. Balsts – tas ir pēdējais, kam jāpievērš uzmanība. Uz tā nedrīkst būt pelējums.

Pret katru noteikumu attiecieties nopietni – un orhideja jūs gadiem ilgi priecēs. Jā, un neizmetiet lapiņu ar tipa nosaukumu. Nosaukumu ātri aizmirsīsiet. Bet mēslojums vienalga būs jāiegādājas.

avots

Pievienot komentāru