Kā pareizi apgriezt bumbieri, lai trīskāršotu ražu

Ņemiet vērā šos padomus par bumbieres pareizu apgriešanu, un jums vienmēr būs augļu jūra.

Augusts ir ideāls laiks bumbieru apgriešanai. Ja to darīsiet pareizi, varēsiet ne tikai izveidot labu vainagu, bet arī ievērojami palielināt ražas.

Dārznieki apgalvo, ka, ievērojot vienkāršus noteikumus, var 2-3 reizes palielināt bumbieru ražu.

Pirmkārt, jāatceras, ka jākontrolē centrālā zara augšana. Vasaras periodā tas var pārāk izstiepties uz augšu, tāpēc tas ir jāsaīsina.

Vispirms izvēlieties augstumu, kurā atrodas zemākais zars, un pēc tam nogrieziet centrālo zaru nedaudz augstāk. Šādā veidā izveidosiet kompaktu vainagu, papildus stimulējot sānu zaru augšanu.

Vēl viens svarīgs noteikums ir nogriezt nevajadzīgos dzinumus. Piemēram, visus dzinumus, kas aug uz iekšu vai vertikāli uz augšu. Neaizmirstiet apgriezt arī tos zarus, kas aug uz leju. Šādā veidā jūs varat uzlabot gaismu vainaga iekšpusē, nodrošināt labāku gaisa cirkulāciju.

Pēdējais noteikums ir saistīts ar pārāk garu zaru labošanu. Ja ir zars, kas ir vienāda garuma ar centrālo zaru, labāk to nekavējoties saīsināt. Lai to izdarītu, nogrieziet sānu pumpuru. Tādējādi vainagam būs pareizā forma. Turklāt jūs stimulēsiet augļu pumpuru augšanu.

Nevajadzētu aizmirst par krustojumu likvidēšanu. Ja ir tādi zari, kas viens otram traucē vai krustojas, tad tie ir jāattīra. Tādējādi uzlabosies vainaga iekšējā apgaismojuma kvalitāte, kā arī samazināsies zaru bojājumu risks.

Dārznieki norāda arī uz nepieciešamību veidot augļu zarus. Tāpēc nedaudz jāsaīsina viengadīgie dzinumi, atstājot 30-40 cm garus. Tā jūs stimulēsiet augļu pumpuru veidošanos, un nākamajā sezonā būs bagātīgi augļi.

Lasi vēl: Pieredzējuši dārznieki pirms ziemas izkaisa pa visām dobēm diļļu sēklas: tam ir ļoti būtisks iemesls

Ja ievērosiet šādus vienkāršus noteikumus, jūs izaudzēsiet skaistu koku ar pareizi veidotu vainagu. Tas ne tikai uzlabos bumbieres izskatu, bet arī palielinās tās ražu.

Augustā rūpes par bumbieri ir svarīgas, lai nodrošinātu labu ražu un veselīgu koku. Šeit ir vēl daži galvenie aspekti, kas jāņem vērā.

Augustā bumbieru kokiem nepieciešams pietiekami daudz ūdens, jo šajā laikā augļi nogatavojas un var būt karsts laiks. Laisti koku dziļi, lai ūdens nonāktu līdz saknēm, īpaši sausos periodos. Izvairies no pārmērīgas laistīšanas, jo tas var izraisīt sakņu puvi.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 47%

0%

Ja auglis attīstās lēni vai koks izskatās novājināts, vari lietot papildmēslojumu. Tomēr augusta beigās vēlams izvairīties no slāpekļa mēslojuma, lai neveicinātu jaunu dzinumu augšanu, kas varētu nepagūt nobriest pirms ziemas.

 

Leave a Comment