Kā padarīt stādus spēcīgus un veselīgus: svarīgi noteikumi visiem dārzkopjiem

Pavasaris jau ir sācies, un temperatūra pakāpeniski paaugstinās. Un, lai gan lielāko daļu dārzeņu kultūru vēl nevar stādīt ārā, dārzeņu dārzkopji ir sākuši stādīt stādus.

Ikviens vēlas, lai stādi būtu spēcīgi un stipri, taču ne visi zina svarīgākos noteikumus, kā to darīt. Kā pareizi stādīt stādus nākamajam dārzeņu dārzam, lasiet tālāk.

Kā noteikt pareizo sējas laiku

Jums jāņem vērā divi svarīgi faktori:

Mēness sējas kalendārs Visas bumbuļveida un sīpolu kultūras sēj dilstošā mēnesī. Tie ir sīpoli, ķiploki, kartupeļi, bietes, burkāni, hiacintes, narcises utt. Visus augļus, kas aug virs zemes, sēj augošā mēnesī. Tie ir tomāti, paprikas, kabači, kabači, kāposti utt.

Augu augšanas un attīstības īpatnības. Dažas kultūras aug ātrāk, citas lēnāk. Agrīnās šķirnes jāstāda vēlāk, jo stādi aug ātri un būs gatavi pārstādīšanai neaizsargātā augsnē vai siltumnīcā daudz agrāk.

Pievērsiet uzmanību iepakojumam. Vēlams, lai ražotājs norāda ne tikai šķirni, bet arī optimālo laiku, kad sēklas sēt uz stādiem vai uzreiz sēt atklātā zemē.

Lasi vēl: Tarakāni skriešus aizbēgs pie kaimiņiem: 7 efektīvi veidi

Kā aprēķināt sējas laiku

Nosakiet laiku, kad sēšana tiks veikta atklātā laukā vai siltumnīcā. Parasti tā ir maija otrā puse vai jūnija sākums atkarībā no reģiona klimata. Tad jums ir jāatskaita no 30 līdz 70 dienām – tas ir stādu vecums, kad tie ir jāstāda. Un vēl 10 līdz 15 dienas jāpieskaita sēklu dīgšanai.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 71%

0%

Tas ir, ja tomātu stādus dārzeņu dārzā plānojat stādīt maija pēdējā dekādē, tad stādi jāsēj kaut kur marta vidū.

 

Pievienot komentāru