Kā izvārīt bietes 9 minūtēs? Pavisam vienkārši!

Ko darīt, lai tomātu mērce nebūtu skāba?

Ja jūs jūtat, ka tomātu mērce sanāk pārāk skāba, pievienojiet tai nedaudz sodas. Dažreiz saimnieces mērcei pievieno cukuru, bet tas nespēj pilnībā neitralizēt skābumu, cukurs to tikai nomaskē.

Ko darīt, lai garšvielas kļūtu vēl aromātiskākas?

Apcepiet tās augu eļļa uz pannas. Tas jādara 1 – 2 minūtes uz spēcīgas uguns. Varat tās uz 30 sekundēm ievietot arī mikroviļņu krāsnī.

Kā izcept maizi ar kraukšķīgu garoziņu?

Maizes gatavošanas laikā vajag cepeškrāsns apakšā ievietot trauku ar ūdeni. Kad ūdens sāks tvaikot, tvaiki sāks reaģēt ar kartupeļu cieti uz klaipiņa, un tāpēc garoziņa kļūs cietāka un būs kraukšķīga.

Ko darīt, lai omlete nebūtu mitra?

Piena vietā ierīvējiet tajā nedaudz sasaldēta sviesta.

Kā pareizi uzglabāt ābolus un avokado?

Ja jūs esat sagriezuši ābolu vai avokado, bet jums palikuši vēl daži neizmantoti gabaliņi, tad apsmidziniet tos ar citronu sulu un ievietojiet hermētiskā traukā. Tā tie vēl ilgu laiku paliks svaigi un nekļūs tumši.

Kā pareizi uzglabāt tortes?

Profesionāli konditori iesaka tortes pēc pagatavošanas sasaldēt. Bet, pirms to darīt, konditorejas izstrādājums ir kārtīgi jāietin plastmasas plēvē. Eksperti uzskata, ka, pateicoties šai procedūrai, torte kļūs garšīgāka un to būs daudz vieglāk izgreznot.

Kā ātri izvārīt bietes?

Parasti bietes jāvāra veselu stundu, citreiz pat biežāk. Bet ir viena viltība, kas spēj atbrīvot saimnieces no šīs mokošās gaidīšanas. Ņemiet bietes un ielieciet tās karstumizturīgā maisiņā (var ņemt maisiņu cepšanai), uztaisiet tajā dažus caurumus ar dakšiņu vai nazi. Maisiņu ievietojiet keramiskā vai stikla traukā ar biezām sienām un lieciet mikroviļņu krāsnī uz 9 minūtēm, uzstādot maksimālo jaudu. Pēc tam bietes vēl 10 minūtes atstājiet mikroviļņu krāsnī, un – gatavs! Tagad savu iemīļoto vinegretu vai izsmalcinātos “Grāfa salātus” var pagatavot daudz ātrāk!

avots

Leave a Comment