Kā izglābt pārsālītu malto gaļu un jau izceptas kotletes: pārbaudīti padomi

Sāls pārpalikumu var noņemt arī ar multivārītāju vai tvaicētāju. Šādā gadījumā jau gatavai maltītei pat nav nepieciešams neko pievienot. Vienkārši kotletes gatavo nevis uz pannas, bet gan tvaicētāja. Tvaiks palīdzēs atbrīvoties no sāls, un ēdiens iznāks garšīgs.

Pārsālītu malto gaļu var ievietot sietā un noskalot ar vārītu ūdeni. Tomēr jāņem vērā, ka kopā ar sāli tiek izskalota arī daļa citu garšvielu, tāpēc ar šo metodi jāievēro piesardzība.

Kā saglabāt ceptas pārsālītas kotletes

Ja jau esat cepuši kotletes un tikai pēc tam sapratuši, ka maltā gaļa ir pārsālīta, arī nevajag apjukt. Arī tad ir glābiņš. Piemēram, varat tās sautēt skābā krējumā vai arī pannā pievienot svaigi sagrieztus dārzeņus, aplejiet ar ūdeni un krējumu un pēc tam uz lēnas uguns sautējiet, līdz dārzeņi ir gatavi. Sāls pāries uz pārējām sastāvdaļām, un ēdiens būs glābts.

Ja visas šīs metodes nav piemērotas, pārsālīto malto gaļu var izmantot cita ēdiena pagatavošanai. Lieliska alternatīva būs sacepums vai makaroni ar malto gaļu, taču šajā gadījumā gatavošanas laikā ēdienam vairs nepievienojiet sāli.

 

 

Leave a Comment