Kā atmest smēķēšanu ar tautas līdzekļiem

Par smēķēšanu un ar to saistītajām veselības problēmām ir daudz runāts un rakstīts. Katrs smēķētājs zina, ka šī atkarība var pietuvināt viņu pēdējai stundai.

Tabakas dūmi satur kancerogēnus – vielas, kas veicina dažādu vēža formu, tostarp plaušu un mutes vēža, attīstību.

Smēķēšana negatīvi ietekmē elpošanas sistēmu, izraisot dažādas hroniskas slimības. taču, to visu zinot, cilvēki nevēlas atmest smēķēšanu. Galvenais smēķēšanas produkts ir tabakas dūmi, kas satur ievērojamu daudzumu indīgu vielu. Tabakas dūmi satur nikotīnu, kas ir cilvēkam nāvējoša un indīga viela. Turklāt tabakas dūmi rada atkarību.

Daudzi smēķētāji vēlas atmest smēķēšanu, bet nespēj spert pirmo soli. Galvenais iemesls, kāpēc viņi nespēj atmest smēķēšanu, ir izveidojusies atkarība. Neapšaubāmi cilvēkam, kurš vēlas atmest smēķēšanu, jābūt ļoti apņēmīgam. Taču apņēmības bieži vien pietrūkst.

Fakts ir tāds, ka straujas, pēkšņas smēķēšanas atmešanas dēļ organisma reakcija var būt neparedzama.

Lasi vēl: Tests! Parādi, kas ir tavā somiņā, un mēs pastāstīsim, kas tu esi pa cilvēku

Šī iemesla dēļ ir nepieciešams palīdzēt organismam pārvarēt smēķēšanas atmešanas negatīvās sekas. Ir vairāki tautas līdzekļi, kas palīdzēs atmest smēķēšanu.

Pamatprincipi ir šādi:

Pietiekams C vitamīna daudzums. Divas reizes dienā izdzeriet glāzi apelsīnu vai greipfrūtu sulas. C vitamīna trūkuma gadījumā rodas ātrs nogurums, samazinās darbaspējas, muskuļu vājums, samazinās izturība pret infekcijām. Smēķētājiem C vitamīns ļoti slikti uzsūcas.

Salds ēdiens var palīdzēt nedaudz samazināt vēlmi smēķēt. Ikdienas uzturā pievienojiet medu.

Jūsu maltītēm jābūt daudzveidīgām un pilnvērtīgām, tajās jābūt olbaltumvielām, ogļhidrātiem, aminoskābēm, minerālvielām un dažādiem vitamīniem.

Katras ēdienreizes laikā izdzeriet glāzi ūdens ar tējkaroti cepamās sodas. Tas ne tikai palīdz pareizi sagremot ēdienu, bet arī samazina vēlmi smēķēt pēc ēšanas.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru