Kā atbrīvoties no pārmērīgas svīšanas

To cilvēku ciešanas, kas vienkārši ik dienu izlej litriem sviedru, parastiem cilvēkiem nav zināmas.

Un tas attiecas ne tikai uz karstām vasaras dienām. Dažiem cilvēkiem ir raksturīgi spēcīga svīšana arī ziemā, kad, kā likums, novelkot briesmīgos biezos ziemas mēteļus, uz apģērba padušu zonā var redzēt lielus sviedru pleķus.  Tad sapņo tikai par vienu – kā atbrīvoties no sviedriem.

Ko darīt tiem, kam nepārtraukti ir slapjas plaukstas, kājas apavos slīd no svīšanas, uz muguras tek straumes no liekas spriedzes, bet uz kakla un pieres parādās sviedru lāsītes jau no pāris ātriem soļiem. Un, jā ir arī nepatīkama smaka. Hiperhidroze moka daudzus cilvēkus, bet ne visi saprot tās cēloņus.

Svīšanas norma

Pirms panikas, jums jāzina, kāda ir sviedru izdalīšanās norma. Mūsu āda ir lielākais izvadīšanas orgāns cilvēka izvades sistēmā. Tāpēc svīšana ir dabiska parādība. Tādējādi mūsu organisms attīrās no uzkrātajiem toksīniem. Lai attīrītu ķermeni, cilvēki dodas uz pirtīm, lai bagātīgi izsvīstu, tādējādi “izdzenot slimības”. Parasti aptuveni 75 kg smags pieaugušais cilvēks karstumā izdala aptuveni 1,5 litrus sviedru. Ja svars ir pārmērīgs, šis skaitlis sasniedz līdz pat 6 litriem.

Stipra svīšana un tās cēloņi

Ja vēl neesat vērsies pie ārsta (endokrinologa), jo galvenais medicīniskais cēlonis ir hormonu darbības traucējumi, iespējams, jums tas būtu jādara. Gadās, ka svīšanas cēlonis var būt bīstamas slimības, kuras var atņemt dzīvību. Piemēram, ja jums līst auksti sviedri, tas var liecināt par sirds problēmām, jums nepietiek sāļu un sirds nestrādā pilnvērtīgi.

Lasi vēl: Padari savus istabas augus veselīgus un ziedošus. Tikai viena sastāvdaļa…

Arī pārmērīga svīšana var liecināt, ka jums ir diabēts. Hiperhidroze ir daudzu slimību rādītājs (dziedzeru iekaisums: virsnieru dziedzeru, dzimumdziedzeru, vairogdziedzera), un jums tai jāpievērš uzmanība, ja tā parādās pēkšņi.

Visbiežāk hiperhidroze ir neatbilstība starp cilvēka individuālo svaru un viņa normu. Pieredze rāda, ka, atbrīvojoties no liekajiem kilogramiem – cilvēki pārstāj daudz svīst un viss paliek kārtībā. To palīdz panākt dažādas diētas: rīsu diēta, dārzeņu diēta, Dr. Dukana diēta un kefīra-kviešu diēta.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru