Kā apmānīt hormonus, kas izraisa pieņemšanos svarā

Bez mazkustīga dzīvesveida un saldumiem, pie pieņemšanos svarā vainīgi var būt arī hormoni.

Ja jūs ievērojat olbaltumvielu diētu ilgāk par mēnesi, un jūsu svars nemainās, vai pat pieaug, tas var būt saistīts ar paaugstinātu estrogēna līmeni. Stāstām par hormoniem, kuri var traucēt jums iegūt savu sapņu ķermeni.

Estrogēna pārbagātība

Palielinoties estrogēna līmenim, jūs pieņemsieties svarā, neatkarīgi no uzturā lietotās barības daudzuma un veida. Liekie kilogrami uzkrājas galvenokārt uz gurniem. Menstruālais cikls kļūst neregulārs, parādās galvassāpes un pārlieka emocionalitāte. Estrogēna pārbagātība var izraisīt matu izkrišanu, kā arī atmiņas un miega pasliktināšanos.

Estrogēna uzkrāšanos veicina gaļa, kas audzēta rūpnieciski, izmantojot augšanas hormonu. Lai izvadītu “lieko” estrogēnu no organisma, lietojiet uzturā mazāk gaļu, un aizstājiet to ar dārzeņiem. Linsēklas, auzas, āboli un bumbieri samazina estrogēna pārbagātības negatīvo ietekmi uz organismu. Rozmarīna ēteriskā eļļa palīdz atjaunot hormonu līdzsvaru, kā arī uzlabo atmiņu.

Serotonīna trūkums

Daudzos gadījumos galvenais depresijas un slikta noskaņojuma iemesls ir ass serotonīna trūkums. Šī hormona trūkums maina cilvēka ēšanas paradumus. Ja jūs gribat apēst tonnām šokolādes vienā reizē, bet sapnī jūs redzat kartupeļu čipsu kaudzi, tad jūsu ķermenis vienkārši kliedz par to, ka tam trūkst “prieka hormons”.

Dabiskie serotonīna avoti – olas, rieksti un ananāsi.

Grelīna pārbagātība

Grelīns ir hormons, kas kontrolē bada sajūtu. To ir viegli apmānīt. Lai to izdarītu, jums ir nepieciešams ēst produktus, kas izstiepj kuņģa sieniņas: dārzeņi, augļi, pilngraudi un sēklas. Šāds ēdiens izraisa hormonālu reakciju, un jūs jūtaties paēdis. Izslēdziet no ēdienkartes cukuru – tas ir pilns ar kalorijām, turklāt grelīna līmenis paliek tāds, kāds bija, un pavisam drīz pēc tam, kad būsiet apēdis bulciņu, jūs atkal jutīsieties izsalcis.

Miegs un stresa neesamība – tie ir labākie palīgi cīņā ar augstu grelīna līmeni. Pēc 6 – 8 stundām miega šī hormona līmenis asinīs samazinās.

Neiropeptīda Y pārbagātība

Augsta neiropeptīda Y satura asinīs gadījumā jums būs zvērīga apetīte. Šis hormons ir galvenais aptaukošanās vaininieks. Turklāt organismā norisinās īstas emocionālās vētras: rodas satraukums, aizkaitināmība un galvassāpes. Visam pa vidu parādās arī pastiprināta svīšana, pigmentācijas plankumi, paaugstinās asinsspiediens. Izvairieties no produktiem, kas ir bagāti ar cukuru. Arī garšvielas nav ieteicamas, jo izraisa apetīti.

Testosterona pārbagātība

Testosterons tiek uzskatīts par vīriešu hormonu, bet tam ir svarīga loma arī sieviešu organismā. Šī hormona pārbagātība sievietēm veicina svara palielināšanos, turklāt tauki nogulsnējas ķermeņa augšējā trešdaļā – uz rokām, krūtīm un kaklu.

Jūs varat samazināt testosterona līmeni ar dabīgu līdzekļu palīdzību. Varat ēdienkartē iekļaut pākšaugus, kafiju un graudus. Saldumus aizstājiet ar datelēm, āboliem un aprikozēm: tās samazina androgēno hormonu izstrādi.

avots: vrutmilife.com

Pievienot komentāru