Jūs to darāt nepareizi: cik bieži jāmazgā pidžamas

Lielākā daļa cilvēku ir pārliecināti, ka pidžamas ir jāmazgā, kad redzams, ka tās ir jau ilgstoši nēsātas. Taču tas tā nav.

Cik bieži jāmaina pidžamas aukstajā sezonā un vasarā, vai tās jāmazgā katru dienu vai pietiks reizi mēnesī – pastāstīsim šajā rakstā.

Vai ir nepieciešams mazgāt pidžamas katru dienu?

Iespējams, jūs būsiet pārsteigti, bet eksperti apgalvo, ka atbilde ir “nē”. Iespējams, ir gan tādi, kas pidžamas mazgā ļoti bieži, gan arī tādi, kas to dara reti.

Taču nav nepieciešams mazgāt savu guļamtērpu katru dienu – ja vien tas nav aptraipīts, smirdīgs un piesūcies ar sviedriem. Pretējā gadījumā šāda ikdienas mazgāšana ir ūdens un elektrības izšķērdēšana.

Kā saprast, kad jāmazgā pidžamas

Mainiet pidžamas pret svaigām nevis tad, kad tās ir acīmredzami netīras vai smird, bet gan pēc katrām divām vai trim valkāšanas reizēm, iesaka eksperti.

Vai vasarā pidžamas jāmazgā katru dienu? Karstā laikā pidžamas jāmazgā biežāk, jo mēs svīstam, un sviedri var izraisīt baktēriju vairošanos un smaku.

Lasi vēl: Burkānu cepumi: garda un veselīga našķa recepte

Optimāli ir mazgāt katru otro dienu. Starp mazgāšanas reizēm guļamtērpu var vienkārši pakārt svaigā gaisā, līdz vakaram tas atsvaidzināsies.

Taču novietot tos zem spilvena nav labākā ideja, jo baktērijas un mikrobi paliek uz pidžamas.

Kāpēc bieži jāmazgā pidžamas

Neaizmirstiet, ka lielākoties mēs katru nakti (un daži pat dienas laikā) pidžamas valkājam 8 stundas, tāpēc, ja jūs pietiekami bieži nemazgājat savu guļamveļu, tas veicina baktēriju vairošanos un ietekmē jūsu miega kvalitāti.

Turklāt ilgi nēsāta pidžama var izraisīt arī ādas kairinājumu – galu galā daudzi cilvēki zem tās nenēsā citu apakšveļu. Šāds ādas un intīmo daļu tuvums vairāku stundu garumā padara pidžamas par mikrobu un baktēriju vairošanās vietu.

Labs ieradums ir pirms gulētiešanas nomazgāties dušā. Šādā veidā mēs nomazgājam visus netīrumus, baktērijas un alergēnus, ko, iespējams, esam uzņēmuši dienas laikā, un uzvelkam pidžamu uz tīra ķermeņa – tas ilgāk saglabā to svaigu un ļauj mazgāt to mazliet retāk.

Kā pareizi mazgāt pidžamas? Pārbaudiet uz pidžamas etiķetes norādīto informāciju – un mazgājiet to visaugstākajā temperatūrā, kādu iztur audums. Tas nodrošinās higiēniskāko tīrīšanu.

Kādas pidžamas ir labākās

Higiēniskākās pidžamas ir tās, kas izgatavotas no dabīgiem audumiem, piemēram, kokvilnas. Tās ir ļoti labi elpojošas, tāpēc baktērijas un sviedri tajās uzkrājas lēnāk nekā mākslīgajos audumos, piemēram, poliesterī. Turklāt kokvilna ir ļoti izturīga un spēj izturēt mazgāšanu augstā temperatūrā.

Vēl viens labs pidžamas variants ir bambuss. Arī tas ir ļoti labi elpojošs materiāls un tam piemīt efektīvas termoregulējošas īpašības, kas ziemā saglabā siltumu, bet vasarā – vēsumu. Bambuss ir arī antibakteriāls un hipoalerģisks, un tas neuzsūc smakas.

Leave a Comment