6 Koko Šaneles skaistuma principi, kas joprojām noderēs ikvienai sievietei

1883. gada 9. augustā Somīrā, Francijā, piedzima Koko Šanele, viena no slavenākajām sievietēm pasaulē.

Viņa spēja atbrīvot sievietes no nospiedošām korsetēm un ietērpt tās elegantos tērpos ar stingrām un skaidrām līnijām. Apkopojām 6 viņas skaistuma noteikumus.

Uzturs

Koko praktiski neēda saldus, treknus un pārlieku sāļus ēdienus. Tāpat viņa nelietoja alkoholu, izņemot glāzi sausvīna. Viņa vienmēr ievēroja principu “Ēd, lai dzīvotu, nevis dzīvo, lai ēstu”, kas nozīmēja ļoti pieticīgas ēdiena porcijas.

Lūpu krāsa

Šanele vienmēr bija klasiskās tumši karmīnsarkanās lūpu krāsas piekritēja. Viņa netērēja daudz laika acu grimam, taču redzēt viņu bez lūpu krāsas bija ārkārtīgi reti.  “Ja esi skumja, ja esi vīlusies mīlestībā, veic ādas kopšanu un sagatavo grimu, uzklāj lūpām sarkanu lūpu krāsu un dodies uzbrukumā,” viņa mudināja.

“Paraksta” smarža

Koko Šanele mīlēja teikt, ka smaržas par sievieti pasaka vairāk nekā viņas rokraksts. Viņa zināja, ka ar smaržām var atstāt paliekošu iespaidu, tāpēc ir tik svarīgi atrast savu “paraksta” smaržu, kas raksturo jūsu dvēseli.

Pierādījums tam ir viņas pašas revolucionārais Chanel No. 5 aromāts, kas tika izlaists 1921. gadā un kura nosaukumā bija iekļauts viņas mīļākais numurs. Smaržas radikāli atšķīrās ar savu noslēpumaino aldehīdu struktūru, kas krasi kontrastēja ar tā laika atklāti ziedu aromātiem.

Mūsdienās ik pēc 30 sekundēm tiek pārdots viens šī aromāta flakons, un tas ir atzīts par vienu no visu laiku ikoniskākajiem aromātiem.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru