Jaunākie dati: 7 no 10 dārgākajām pilsētām pasaulē ir ASV

Jūlija izskaņā datu uzņēmums Numbeo publicēja ikgadējo dzīves dārdzības indeksu pa pilsētām.

Galīgais reitings tika noteikts, izmantojot datus no 2024. gada janvāra līdz gada vidum. Indekss ir vēsturisks un tiks periodiski atjaunināts. Numbeo par atskaites punktu izmantoja dzīves dārdzību Ņujorkā, piešķirot tai 100 punktus. Katrai citai pilsētai tika piešķirti punkti, pamatojoties uz to, par cik dārgāka vai lētāka tā ir, salīdzinot ar Lielo ābolu

Pilsētas tika vērtētas pēc šādiem rādītājiem: Dzīves dārdzība, īres maksa, pārtikas preces, restorānu cenas, vietējā pirktspēja.

Ženēva, Šveicē, ir dārgākā pilsēta pasaulē, kurā dzīvot, saskaņā ar Dzīves dārdzības indeksa datiem. Tika konstatēts, ka šī pilsēta ir par 1,7 % dārgāka nekā Ņujorka.

Ženēvā, kas pazīstama kā miera galvaspilsēta, atrodas Apvienoto Nāciju Organizācijas Eiropas mītne.

Saskaņā ar Numbeo aplēstās mēneša izmaksas vienam cilvēkam bez īres maksas ir aptuveni 1715 ASV dolāru, savukārt četru cilvēku ģimenes aplēstās mēneša izmaksas ir aptuveni 6300 ASV dolāru.

Pilsēta pastāvīgi ierindojas starp labākajām vietām, kur dzīvot, ņemot vērā dzīves kvalitāti, jo tajā ir zems noziedzības līmenis un daudz darba vietu.

Cīrihe ir otrā dārgākā pilsēta pasaulē. Tā ir par 0,4 % dārgāka nekā Ņujorka.

Cīrihe jau gadiem ilgi ir ierindojusies starp pilsētām, kurās dzīvo visdārgāk pasaulē. Tas daļēji ir pateicoties tās tīrībai, politiskajai stabilitātei un infrastruktūrai.

Aprēķināts, ka četru cilvēku ģimenes dzīves dārdzība mēnesī ir 6184 ASV dolāri, neskaitot īri, savukārt, saskaņā ar Numbeo datiem, vientuļa cilvēka aplēstās ikmēneša izmaksas ir 1689 ASV dolāri, arī neskaitot īri.

Cīrihe ir lielākā Šveices pilsēta un viens no valsts finanšu centriem.

Ņujorka ir trešā dārgākā pilsēta pasaulē, pamatojoties uz Numbeo dzīves dārdzības indeksu pa pilsētām. Tajā bija visaugstākās dzīves dārdzības izmaksas no visām ASV pilsētām, kas iekļuva pirmajā desmitniekā.

Lielajā ābolā atrodas tādi lieli uzņēmumi kā Google, J.P. Morgan Chase un citi. Saskaņā ar PayScale dzīves dārdzība Ņujorkā ir par 128 % augstāka nekā vidēji valstī.

Ņujorka ir pazīstama ar augstu īres maksu. Saskaņā ar Zumper datiem 2024. gada jūnijā vidējā mēneša īres maksa ir 4480 ASV dolāru, kas ir par 122% augstāka nekā vidēji valstī.

10 dārgākās pilsētas pasaulē

Ženēva, Šveice

Cīrihe, Šveice

Ņujorka, Ņujorka

Sanfrancisko, Kalifornija, Amerikas Savienotās Valstis

Bostona, Masačūsetsas štats, Amerikas Savienotās Valstis

Reikjavīka, Islande

Vašingtona, Amerikas Savienotās Valstis

Sietla, Vašingtona, Amerikas Savienotās Valstis

Losandželosa, Kalifornija, Amerikas Savienotās Valstis

Čikāga, Ilinoisa, Amerikas Savienotās Valstis

 

Leave a Comment