Ja tev bail no zirnekļiem, tev mājās vajag tikai vienu lietu: un viņi bēgs no tās kā no uguns

Foto – Pexels

Šis ir viens lielisks padoms tiem, kas ļoti baidās no zirnekļiem un nevēlas tos redzēt savās mājās. Patiesībā gan ir tā, ka tie ir nekaitīgi un pat noderīgi “kaimiņi” – tie izķer mušas un citus kaitniekus. Tomēr dažkārt kāds zirneklis, pēkšņi uzrodoties no dīvāna apakšas vai griestu stūrī, var arī sabiedēt.

Tāpēc pastāstīsim, kāds augs ir jātur mājās, lai zirnekļi no tā bēgtu kā “no uguns”.

Šis ir vienkāršs un videi draudzīgs veids, kā no tiem atbrīvoties – iestādiet citronkoku! Zirnekļi nespēj paciest citrusaugļu smaržu, tāpēc citronkoks tiem būs dabisks atbaidītājs.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 69%

0%

No sēklām izaudzēts citronkoks, visdrīzāk, augļus tomēr nedos, taču tam tāpat būs noturīgs aromāts. Bet, ja citronkoku izaudzēsiet no spraudeņiem, tas var dot arī augļus.

Foto – Pexels

Citronkociņam ir jāizvēlas saulaina vieta un jāizmanto kvalitatīva augsne. Tas ir regulāri jālaista un “jābaro”.

Lasi vēl: Kā mājās izaudzēt citronu no sēklām

Ja zirnekļi ir kādā vienā telpā, novietojiet citronkoku tur. Ja tie ir pa visu māju, izvietojiet pa visu māju vairākus kociņus.

Foto – Pexels

Bet, ja jums nav iespējas izaudzēt vai rūpēties par īstu citronkoku, var izmantot citrusaugļu ēteriskās eļļas. Jebkurš citrusaugļu (mandarīnu, citronu, apelsīnu, greipfrūtu) zirnekļiem nepatīk.

Pievienot komentāru