Izvairieties no netīrumiem: kāpēc un cik bieži mazgāt grima otas

Grima otas tiek regulāri lietotas, tāpēc nav nekāds brīnums, ka tās ātri vien kļūst netīras. Varētu šķist, ka sausu pigmentu var vienkārši nokratīt no birstēm, taču grima otas ir lieta, kas rūpīgi jātīra.

Grima otas viegli kļūst par “patvērumu” mikrobiem, kas var kaitēt jūsu ādai. Galu galā grima paliekas, augu eļļas un netīrumi ir lieliska augsne baktērijām.

Turklāt pigmenta paliekas var izraisīt otu plūksnu salipšanu un kavēt vienmērīgu un tīru pamatnes uzklāšanu. Tāpēc ir ieteicams mazgāt grima otas ik pēc 7-10 dienām.

Kā pareizi mazgāt grima otas

Ir vairāki sadzīvē plaši izplatīti līdzekļi, kurus var izmantot grima otu tīrīšanai.

Trauku mazgāšanas līdzeklis: var efektīvi notīrīt jau uzkrājušos kosmētikas atlikumus;

Etiķis un citrons: šī kombinācija ir lielisks dezinfekcijas līdzeklis, efektīvi iznīcina mikrobus un pēc tīrīšanas piešķir otām patīkamu smaržu;

Bērnu šampūns: lieliski piemērots grima birstīšu tīrīšanai un saudzīgs pret sariņiem.

Otu mazgāšanas process soli pa solim sastāv no šādiem soļiem:

Lasi vēl: Nosaukts sliktākais laiks dārzeņu dārza laistīšanai: tikai sabojās stādījumus

Skalošana

Paņemiet otas un noskalojiet tikai to galus, izmantojot siltu tekošu ūdeni. Tas palīdzēs nomazgāt jebkādus grima produktu atlikumus.

Tomēr centieties nesamērcēt visu otiņas mīksto daļu, jo siltais ūdens var izšķīdināt līmi, kas kopā saista otiņas rokturi un sariņus.

Mazgājiet otu ar mazgāšanas līdzekli

Šim solim varat izmantot mazgāšanas līdzekli vai maigu šampūnu. Ielejiet ēdamkaroti jebkura šampūna bļodā ar siltu ūdeni.Neizmantojiet birstēm ziepes, jo tas var izraisīt saru izžūšanu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Sajauciet šampūnu un ūdeni bļodā un iemērciet suku galus maisījumā. Varat arī iemasēt otu galus plaukstā, lai radītu vairāk putu un attīrītu tos no kosmētikas paliekām.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment