Izrādās, mēs to darījām nepareizi: kā pareizi ēst ķiplokus, lai gūtu maksimālu labumu?

Lai no ķiploka “izspiestu” maksimālu vitamīnu daudzumu un labumu, ir jāzina, kā to pareizi ēst.

Ķiploki – biežs viesis mūsu virtuvē. Tam piemīt antibakteriāla un pretiekaisuma iedarbība, tas ir nemainīgs cīnītājs pret vīrusiem un imunitātes aizstāvis. Cilvēce jau sen zina ķiploku lietderīgo īpašību dēļ, tāpēc tie ir kļuvuši par daudzu ēdienu galveno sastāvdaļu. Ķiplokus pievieno zupām, gaļai un piedevām, tos marinē un sāla.

Lai gūtu maksimālu labumu, jāzina, kā pareizi ēst ķiplokus. Izrādās, ka ne viss ir tik vienkārši.

Kā ēst ķiplokus, lai iegūtu visus vitamīnus

Lielākā daļa no mums paņem ķiploka daiviņu, saspiež to un tad apēd. Taču šāda metode neļauj gūt maksimālu labumu. Lai ievērojami palielinātu ķiploku ēšanas pozitīvo efektu, pēc to sasmalcināšanas jānogaida 10 minūtes. Un tikai pēc tam to apēst.

Lai ķiploki nezaudētu savas vērtīgās īpašības, tos nedrīkst karsēt. Tā paša iemesla dēļ ķiplokus nav ieteicams likt arī mikroviļņu krāsnī.

Lasi vēl: 7 ieradumi, kas veicina zemu pašvērtējumu

Gatavojot sautējumu vai citu ēdienu, labāk nelietot veselas ķiploka daiviņas. Ja tos sasmalcina vai smalki sasmalcina, iedarbība būs daudz labāka. Šādā veidā ēdienam piešķirsiet neatkārtojamu garšu.

Nav ieteicams sajaukt ķiplokus ar skābi, jo īpaši ar ābolu etiķi. Tad produkts pilnībā zaudēs savas ārstnieciskās īpašības.

Bet, ja jūs mulsina smarža pēc ķiploku lietošanas, tad jums palīdzēs šāds triks. Pievienojiet ķiplokam nedaudz piparmētru, un nepatīkamo aromātu varēs izlīdzināt.

 

 

Leave a Comment