Izrādās, ja naudas koku pilnvērtīgi kopj, tas spēj arī krāšņi uzziedēt

Par to uzzināju tikai pirms pieciem gadiem, kad pie kaimiņienes ieraudzīju naudas koku, kurš bija nokaisīts ar ziediem! Es padomāju, ka puķu podā kopā ar naudas koku iestādīts vēl kāds zieds.

Tomēr izrādījās, ka vienkārši ir jāzina daži noslēpumi, kurus man atklāja kaimiņiene. Starp citu, jums būs jābūt pacietīgam, jo pirmā ziedēšana būs tikai otrajā vai trešajā gadā (man tas prasīja divus gadus). Un pats galvenais, naudas kokam vajadzētu būt nobriedušam jeb tam jābūt 5-6 gadus vecam.

LASI VĒL: Kur novietot Naudas koku, lai tas mājās pievilinātu bagātību?

Tātad, ko darīt? Rudens vidū noņemiet podu ar augu no palodzes, lai tas neatrastos dienasgaismā, pārkārtojiet to no palodzes uz kādu tumšāku vietiņu. Ziemas laikā tam ir nepieciešams atgūt spēkus. Ziemas periodā naudas koks jālaista pēc iespējas retāk, tā, lai augsnes virsējais slānis būtu nedaudz sauss. Es to darīju ik pēc 3 nedēļām.

Ja naudas koka pods atrodas pie apkures ierīcēm, tad laistiet to ik pēc 2 nedēļām un arī apsmidziniet lapas ar ūdeni. Optimālā temperatūra naudas kokam dzīvoklī rudens un ziemas periodā ir 13-15 grādi. Izvēlieties vēsāko vietu, kas nav tuvu pie apkures iekārtām vai pie centrālās apkures.

Augam patīk arī, kur ir caurvējš, piemēram, uz grīdas vai uz zema naktsgaldiņa zem loga. Aukstajā sezonā naudas koks jāpiebaro. Izcili šim nolūkam der dzintarskābes tabletes (pārdod aptiekās). Šķīdumu veido šādi: uz 1 l ūdens izšķīdina 1 tableti. Barošanas būtība ir aktivizēt auga resursus tā, lai viņam būtu spēks veidot pumpurus.

LASI VĒL: Tikai viena pavasara piebarošana un lielu un saldu zemeņu raža būs nodrošināta

No brīža, kad uz naudas koka parādās pumpuri un arī visa ziedēšanas perioda laikā uz ziedu vainaga ir nepieciešams izsmidzināt borskābi. Šķīdumu veido šādi: 1 g skābes uz 1 litru ūdens. Tas palīdzēs pagarināt ziedēšanu. Izkaltušos ziedus nogrieziet, lai augam pietiktu spēka ražot jaunus ziedu pumpurus.

Un vēl viens padoms: sākot gatavot naudas koku ziedēšanai, pirms tam pārstādiet to lielākā podā, jo auga pārstādīšana atņem augam daudz spēka un nepieciešamās barības vielas. Tāpēc vēlams augu pārstādīt un tikai pēc 2 līdz 3 gadiem to gatavot ziedēšanai.

Pievienot komentāru