Izcils vitamīnu avots ziemā: marinēti ķiploku dzinumi korejiešu un gruzīnu gaumē

Ķiploku dzinumi ir ne tikai dārzeņa gatavības “indikators” (kad izaugušais dzinums ar ziedpumpuru ir pilnībā iztaisnojusies, to var izrakt), bet arī noderīgs produkts.

Turklāt no ķiploku dzinumiem iesakām pagatavot ļoti daudzveidīgus ēdienus, piemēram, palutināt sevi ar “eksotiku” – marinēt pēc gruzīnu receptes vai gatavot augus korejiešu gaumē. Šim produktam ir ļoti labvēlīga ietekme uz mūsu fizisko labsajūtu.

Kā pagatavot ķiploku dzinumus gruzīnu gaumē

Lai pagatavotu šādus dzinumus, ņemiet:

1 kilogramu ķiploku dzinumus

2 litrus ūdens

4 ēdamkarotes sāls

2 ēdamkarotes cukura

1 ēdamkaroti etiķa

5-6 koriandra sēklas

Melnie pipari zirņi;

1 lauru lapa

1 ķiploku daiviņa

Nomazgātus ķiploku dzonumus sagrieztas 5 cm garumā, ievieto jau sterilizētās burkās. Tad pārlej ar verdošu ūdeni, aizver ar vāku un pagaida, līdz šķidrums atdzisīs.

Ņem katliņu, ielej tajā ūdeni, kas bija pārliets pār ķiploku dzinumiem, pievieno cukuru, etiķi un sāli un dažas minūtes vāra. Šādu marinādi pārlej dzinumiem un tad katrā burkā ievieto 5-6 koriandra sēklas, melno piparu zirnīšus, vienu lauru lapu un 1 ķiploka daiviņu.

Burkas satin, apgāž otrādi, aizver un nogaida, līdz tās pilnībā atdziest. Pēc tam burkas novieto tumšā vietā.

Kā pagatavot ķiploku dzinumus korejiešu gaumē

Šādu neparastu ēdienu var pagatavot apmēram 10 minūtēs, taču būs jāveic diezgan daudz darbību. Tikai nebaidieties – patiesībā viss ir vienkārši.

Ņemiet šādas sastāvdaļas:

400 g ķiploku dzinumu

2 ēdamkarotes sojas mērces

1 ēdamkarote etiķa (6%)

1 ēdamkarote medus

1 tējkarote paprikas pulvera

1 ēdamkarote kaltētu aso piparu

3-5 g čilli piparu

20 g puravu

7 ēdamkarotes augu eļļas

4 ķiploku daiviņas

1 tējkarote cukura

Sāls, sezama sēklas pēc garšas.

Sagrieziet dzinumus apmēram 5 cm garās šķēlēs. Tāpat sagrieziet puravus gareniski un čilli papriku nelielos salmiņos. Kaltētos piparus pārlej ar verdošu ūdeni, samaisa un atstāj ievilkties.

Katliņā, kurā būs ķiploku dzinumi, uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai. Verdošajā ūdenī ieber sāli, ievieto dzinumus un puravu, vāra apmēram 5 minūtes, pēc tam visu katliņa saturu ieber caurdurī un pagaida, līdz viss liekais šķidrums notecēs.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 69%

0%

Pēc tam ķiploku dzinumus un puravus ievieto dziļā bļodā, ielej etiķi, sojas mērci, pievieno papriku, tvaicētus piparus, medu, čilli piparus, puravus, verdošo augu eļļu un visu ļoti rūpīgi samaisa. Tad pievieno sasmalcinātus ķiplokus un cukuru un vēlreiz sajauc sastāvdaļas. Eksotisko ēdienu dekorē ar sezama sēklām.

 

Leave a Comment