Itālijā samazināja pensionēšanās vecumu. Un sāka maksāt 780 eiro uz cilvēku! Lūk, īstas rūpes par iedzīvotājiem!

Itālijas prezidents Serdžo Matarella parakstīja likumu par pensiju reformu, kuru iepriekš bija pieņēmusi Itālijas ministru padome.

Saskaņā ar jauno likumu, itālieši dosies pensijā 5 gadus ātrāk. Līdz šim pensionēšanās vecums Itālijā ir 67 gadi, tagad tas būs 62 gadu (pie noteikuma, ka cilvēkam ir 38 gadu darba stāžs). Sanāk, ka jebkurš cilvēks, kurš sācis strādāt vismaz 29 gadu vecumā, varēs doties pensijā jau 62 gados!

Tajā pašā laikā vecākiem cilvēkiem tiek prasīta vēl mazāka darba pieredze. Likums sāks darboties aprīlī privātajā sektorā un augustā valsts struktūrā.

Valdība izskaidro šo soli ar to, ka agrāka došanās pensijā stimulēs ekonomisko izaugsmi valstī, pieaugot vakanču skaitam, kas, savukārt, mazinās bezdarba skaitu.

Bet tas vēl nav viss! Vienlaicīgi ar likumu par pensijām prezidents parakstīja likumu par pamata ienākumiem.

Šis jaunais likums paredz, ka cilvēki ar zemiem ienākumiem un sociāli neaizsargāti itāļi saņems pamata ienākumus EUR 780 par personu vai EUR 1 032 par ģimeni. Šo summu izmaksās bezdarbniekiem, bankrotējušiem uzņēmējiem un jauniešiem bez darba stāža, kuri nevar pretendēt uz bezdarbnieka pabalstiem.

Tomēr, kā norāda darba un rūpniecības ministra vietnieks Luidži di Maijo, jaunais likums “neļaus tikai gulēt uz dīvāna”. Jo īpaši bezdarbniekiem būs jāapmeklē kvalifikācijas celšanas kursi un jāpieņem vakances jebkurā valsts vietā. Ja viņi trīs reizes pēc kārtas atteiksies strādāt piedāvātajā darbā, viņiem tiks atņemti maksājumi. Kā arī valsts nodrošināti pamata ienākumi nedrīkst tikt iztērēti azartspēlēm, jo pretējā gadījumā tiks pārtraukta maksājumu veikšana.

Valdība lēš, ka pamata ienākumu programmas izmaksas pirmajā gadā būs 7 miljoni eiro.

Un kā tev patīk itāliešu ideja?

avots: lifter.com.ua

COMMENTS

  • <cite class="fn">Njaa</cite>

    Un kāpēc krievs virsrakstu sacerījis

  • <cite class="fn">Oskara</cite>

    LV viss otrādi – pensionēšanās vecums pēc iespējas lielāks, lai tas resnās cūkas saeimā varētu uzdzīvot uz to ka samērā lielai daļai nav lemts sasniegt to vecumu!!!

  • <cite class="fn">Gita</cite>

    Normali.kad sievietes ietu pensija 55 gsdos,viriesi 60..ka tas bija PSRS laika…organisms ir jau novecojis un ta laika cilveki stradaji fiziski .kadel man ir jabaro deputati,kuri tik liek klat pensionesanas laiku.daudzi mirst ,nevarot izturet darba slodzi. Ar mokam ir jaiet uz darbu.ta ir verdziba.briva Latvija nesniedz cilvekam gandarijumu dzivot.mes esam vajadzigi vien valsts kases papildinasanai.

Pievienot komentāru