Ir pagājuši vairāk nekā 30 gadi pēc Černobiļas katastrofas, zinātnieki ir sajūsmā par jauniem atradumiem vietējos mežos

Katastrofa Černobiļas atomelektrostacijā 1986. gada 26. aprīlī skāra visu pasauli. Negadījuma teritorija tika evakuēta, tur tika konstatēts cilvēkiem bīstams radiācijas līmenis.

LASI VĒL: Kas noticis ar Ķenguru salu pēc ugunsgrēkiem Austrālijā. Sāpīgi skatīties

Ir pagājuši vairāk nekā 30 gadi pēc šī negadījuma, bet teritorija joprojām ir slēgta dzīvošanai. Ir cilvēki, kas dzīvo tālu no centra, bet viņu ir ļoti maz. Labā vēsts ir tas, ka cilvēku trūkums šajā apgabalā ir nācis par labu dabai.

Tā kā šeit nav cilvēku, daba ir pārņēmusi visu platību. Flora un fauna ir kļuvusi bagātāka. Mežos atkal dzīvo brieži, mežacūkas, zaķi un grauzēji.

Palielinājusies arī lāču, vilku, lapsu populācija. Mežos pat ir piefiksēti Ibērijas lūši. Slēgtā zona ir 30 km. Centrs ir ļoti bīstams, taču, jo tuvāk nomalēm, jo ​​zemāks ir radiācijas līmenis. Mežos atkal parādās brūnie lāči.

Pļavās brīvi staigā aļņi,

bizoni, savvaļas zirgi

un vilki.

Dzīvnieku pasaule ir mainījusies. Daba pamazām atgūstās no zaudējumiem. Šķiet, ka šīs zonas radiācijas līmenis neitekmē dzīvniekus. Zinātnieki norāda, ka dzīvnieki netuvojas slēgtās zonas centram. Zinātnieki mežos ir uzstādījuši 42 novērošanas kameras. Uzņemtie kadri ir vienkārši pārsteidzoši!

Šķir nākošo lapu un noskaties video! 

Pievienot komentāru