Ir nosaukts labākais sīpolu un ķiploku uzglabāšanas veids. Vairs nekāda pelējuma

Lai iegūtu labākos rezultātus, sīpoli un ķiploki jāuzglabā vēsā, tumšā un labi vēdināmā virtuves vietā.

Sīpolus un ķiplokus mājās var uzglabāt mēnešiem ilgi, ja zina, kur tos novietot. Kur vislabāk uzglabāt šos dārzeņus, lasiet tālāk.

Kur vislabāk uzglabāt sīpolus un ķiplokus?

Iegādājos ķiplokus un sīpolus veikalā, izpakojit iepirkumus, var būt kārdinoši visus dārzeņus vienkārši imest ledusskapja apakšējā plauktā, taču tā ir viena no sliktākajām vietām sīpolu un ķiploku uzglabāšanai.

Ja šos dārzeņus uzglabā ledusskapī, tie kļūst mīksti, jo tur ir pārāk auksts un mitrs. Ja dārzeņi uzsūks pārāk daudz mitruma, tie ātri kļūs pārāk mīksti vai pat saplaisās.

Lai iegūtu labākos rezultātus, sīpoli un ķiploki jāuzglabā vēsā, tumšā un labi vēdināmā vietā virtuvē, kur tie uzglabāsies trīs līdz sešus mēnešus.

Pavārmākslas eksperte Monica Matīnija paskaidroja, kā viņa sāka uzglabāt sīpolus un ķiplokus. Pēc viņas teiktā, šie dārzeņi vienkārši jāievieto vecā papīra maisiņā ar caurumiem vai perforācijām.

Acīmredzot perforētie papīra maisiņi nodrošina pietiekamu gaisa cirkulāciju, lai šie dārzeņi saglabātos ilgāku laiku.

Lai pareizi uzglabātu sīpolus un ķiplokus, jums būs nepieciešams brūns papīra maisiņš, caurumotājs, marķieris un papīra saspraudes.

Lasi vēl: Uzlīmējiet foliju uz logu apmalēm: dārzkopji būs sajūsmā no lieliskā rezultāta

Pārliecinieties, ka sīpoli un ķiploki ir stingri un bez traipiem.

Sākumā papīra maisiņu salociet un gar malām izduriet caurumus. Salieciet maisiņu gareniski uz pusēm, caurduriet gar vienu malu un tad otru.

Piepildiet maisiņu līdz pusei ar sīpoliem un ķiplokiem. Parakstiet to ar marķieri un pēc tam ar papīra saspraudēm nostipriniet maisiņa virspusē.

 

 

Leave a Comment