Hyundai un Kia atsauc automobiļus paaugstināta motora aizdegšanās riska dēļ. Svarīga informācija autovadītājiem!

Kompānijas Hyundai un KIA plāno atsaukt aptuveni 168 000 automobiļu no ASV, lai novērstu degvielas caurules problēmu, kuras dēļ varētu rasties dzinēja aizdegšanās.

Kā ziņoja kompāniju pārstāvji, pastāv varbūtība, ka degvielas caurule nav pareizi uzstādīta vai bojāta. Raksta ABS 7News.

NHTSA tika iesūtītas 120 sūdzības par aizdegšanos, kas nav saistītas ar sadursmēm, un 229 atsevišķas sūdzības par izkusušu izolāciju motora nodalījumā, dūmiem un degšanas smaku.

Vienā no sūdzībām Hyundai Sonata 2012 īpašnieks pastāstīja, ka viņa auto aizdegts tieši stāvvietā pie veikala.

Pēc ugunsdzēsēju vārdiem, aizdegšanās cēlonis bija īssavienojums elektroinstalācijā, tāpēc plastikāta caurules motora nodalījumā izkusušas, nokaitētais materiāls sācis pilēt lapu kaudzē, tāpēc sākās ugunsgrēks.

Hyundai un KIA plāno uzstādīt speciālu programmu, kas samazina automašīnas ātrumu, ja rodas problēma. Šādu programmu uzstādīs aptuveni 3,7 miljonu automašīnām.

Automobiļiem Hyundai un Kia, kas aprīkoti ar Theta II saimes dzinējiem, ir augstāks aizdegšanās risks.

Pie šādiem secinājumiem nonāca ASV Ceļu drošības institūta eksperti, kuri izpētīja Hyundai un KIA patvaļīgo aizdegšanās statistiku.

Starp 68 tūkstošiem atsaukto KIA automobiļu bija Optima 2011-2014. gadu izlaiduma, Sorento 2012-2014. gadu izlaiduma un Sportage 2011-2013. gadu izlaiduma modeļi.

Un 100 tūkstošu automobiļu Hyundai – Sonata 2011-2014. gadu un Santa Fe Sport 2013-2014. gadu modeļi.

Visi automobiļi tika ražoti ASV, tie bija paredzēti amerikāņu pircējam. Problemātiskās mašīnas Eiropas valstīs nav, izņemot to, ka tās ir aizvestas no Korejas vai tās ražoja uz vietas.

Noteikti dalieties ar šo svarīgo informāciju ar citiem!

avots: lifter.world

Pievienot komentāru