Garšīgi salāti ar avokado un zaļo seleriju

Pagatavošana

  1. Salātu lapas (ķīniešu kāposta) nomazgāt, nosusināt un sagriezt nelielos kubiciņos, aptuveni 2×2 centimetri.
  2. Sagriežam gurķi nelielos gabaliņos. Es to sagriežu 2 vai 4 daļās gareniski, pēc tam griežu strēmelēs, aptuveni 0,5 centimetra platumā.
  3. Selerijas kātus sagriežam uz pusēm un arī sagriežma mazos gabaliņos.
  4. Nomazgātos zaļumus – dilles vai pētersīļus – sasmalcinām pēc vēlmes.
  5. Šiem salātiem izvēlamies nogatavojušos, mīkstu avokado. Sagriežam to gareniski 2 daļās. Ar nazi sagriežam avokado kubiciņos, aptuveni 2x 2 centimetri, un uzmanīgi izņemam ar karoti, atstājot mizu neskartu. Ja avokado jums ir nogatavojies, tad to jūs izdarīsiet pavisam veikli. Lai viegli izņemtu kauliņu no avokado, vajag ar naža asmeni, ar nelielu vēzienu iecirst nazi pašā kodolā. Kodolā iecirsto nazi velkam uz savu pusi: un kauliņš viegli tiek atdalīts no augļa mīkstuma.
  6.  Sagrieztās salātu lapas, selerijas kātus, avokado, gurķu un dilles, pētersīļus ieliekam bļodā.
  7. Notīrītu sīpolu sagriežam sīkos gredzentiņos: no sākuma sagriežam to divās daļās un griežam plānos pus gredzenos paša dārzeņa garumā. Atdalām sīpolu gredzenus vienu no otra, aplejam ar svaigi izspiestu citrona sulu. Marinēšanai nepieciešamas aptuveni 2 ēdamkarotes citronu sulas. Sīpolu viegli samīcām ar rokām, lai tas būtu mazāk rūgts un labāk iemarinētos. Atstājam uz 5 –7 minūtēm.
  8. Salātiem pievienojam sāli, maltus melnos piparus, marinētu sīpolu (kopā ar citrona sulu, kurā tas tika marinēts), pievienojam olīveļļu vai citu augu eļļu un visu rūpīgi samaisām.
  9. Atstājam nostāvēties 5 – 7 minūtes, un salātus var pasniegt.

Salāti ar avokado un zaļo seleriju patiešām izdodas: garšīgi, sulīgi, svaigi, un galvenais – veselīgi. Tādus vitamīnu salātus var lieliski apvienot ar jebkurām piedevām un gaļu. Tos var pagatavot gan svētku galdam, gan arī klusām ģimenes vakariņām vai arī vieglām, garšīgām brokastīm. Dažādībai salātos ar avokado un zaļo seleriju var pievienot mocarellas vai brinzas gabaliņus.

avots

COMMENTS

Pievienot komentāru