Es speciāli izkaisu diļļu sēklas pa visu dārzu: es jums izstāstīšu kāpēc

Bieži vien mani draugi, paziņas un kaimiņi man jautā, kāpēc es visu laiku izkaisu diļļu sēklas pa visu savu dārzu un nedaru to kā visi pārējie cilvēki, kuri dilles izsēj uz atsevišķas vagas. Es jums izstāstīšu, kāpēc es to daru.

LASI VĒL: Sieviete no Kijevas ar milzīgiem vaigu kauliem parādīja savas fotogrāfijas pirms plastiskās operācijas

Šī metode radās pati par sevi pirms kādiem 8 gadiem, arī es pirms tam sēju dilles, tāpat kā visi pārējie – uz atsevišķas vagas. Vienu dienu mans mazdēls noplēsa visas izkaltētās diļļu sēklas un izkaisīja tās pa visu dārzu. Protams, es viņu toreiz sabāru, bet vairs neko nevarēja mainīt, tāpēc izlēmu neaiztikt izaugušos asnus un arī neiedalīju speciālu vietu dārzā diļļu sēšanai, jo tās tik un tā izaugs lielā daudzumā, pateicoties mazajam huligānam. Rezultātā dilles izauga visur – dārzā, uz celiņiem. Tomēr šajā visā es saskatīju milzīgas priekšrocības un uz liekās vagas es iestādīju sīpolus, bet dilles tagad var savākt pa visu dārzu. Tā kā diļļu sakņu sistēma aiziet dziļi zemē, tad tas netraucē citu kultūru augšanai, jo īpaši dillēm patika augt burkānu dobēs. Es izrāvu diļļu asnus tikai vagu vidū, atstājot dilles pa malām, lai pārējiem dārzeņiem būtu pietiekami daudz gaismas. Piecu gadu laikā es varēju pilnībā izstrādāt diļļu sēšanas shēmu, un es par to priecājos, ka dillēm nav jāatvēl atsevišķa dobe. Daži no maniem draugiem un kaimiņi tagad tieši tādā pašā veidā sēj dilles.

LASI VĒL: Marta Meisone ir spēcīga sieviete, kura kapsulā nodzīvoja 60 gadus

Svarīgs padoms! Ja dilles ir sadīgušas blakus vājākai kultūrai, tad jums tās nekavējoties jāizrauj, jo tās traucēs augt vājākaijai kultūrai. Dillēm nav liels sakņu vainags, tāpēc tās nekonkurēs par gaismu ar citiem augiem.

COMMENTS

Pievienot komentāru