Es nezinu ko darīt – mana mamma no mums slēpa ēdienu, lai mēs to neēdam

Pagājušajā nedēļas nogalē atnesu mammai gaļu. Vīramāte bija pie radiem, dabūja pusi cūkas liemeņa. Viņa dalījās ar mani, un es dalījos ar savu māti. Sagriezu porcijās, jo zināju, ka mammai ir ledusskapis ar mazu saldētavu.

Kad ierados, mamma palūdza aiznest gaļu uz balkona un ielikt skapī. Kamēr es meklēju skapi, es redzēju, ka viņa tur glabā pārtiku. Jogurti, augļi, desiņas, saldumi…

 

— Mammu, kāpēc tu visu glabā uz balkona?

Ja ielikšu ledusskapī, apēdīsi visu uzreiz. Un man ir maza pensija, varu šos produktus lietot divas nedēļas.

Viņa to pateica tādā tonī, it kā mēs viņu nemitīgi izēstu. Bet tā nav taisnība! Pie viņas varējām padzert tēju ar cepumiem, bet tad tos arī atnesām paši. Vai esam pelnījuši šādu attieksmi? Atkal bērni neko neprasa, pat ūdeni ne, un vecmāmiņa slēpj no viņiem ēdienu uz balkona. Vai tas ir normāli?

Lasi arī: 5 priekšmeti, kurus nedrīkst turēt mājās: tie kā magnēts pievelk slimības un nelaimes

Jutos tik aizvainota, ka uzreiz savācu bērnus un aizgāju. Es vairs negribēju būt tur un palikt. Kā izrādījās, viņa vienmēr slēpj ēdienu no ledusskapja pirms mūsu ierašanās. Mazum, pēkšņi kāds atnācis pie viņas ciemos, un mēs visu esam apēduši…

Es nezinu, vai pastāstīt par to māsai. Tagad man ir dalītas jūtas, jo es pat vairs nevēlos apmeklēt mammu. Un ja mana māte tikai slēpj ēdienu tikai no manis? Tas padarīs to vēl apkaunojošāku.

Ko man darīt? Varbūt izlikties, ka tā nav noticis? Bērni lūgs apciemot vecmāmiņu, kas man viņiem jāsaka? Kā lai visu izskaidro?

 

 

P.S. Dalieties ar savu viedokli komentāros, draugi. Gaidām jūs zem šī ieraksta.

Pievienot komentāru