Es biju šokā, kad sapratu uzlīmju nozīmi uz augļiem. Vienmēr domāju, ka tās ir nenozīmīgas detaļas. Jums ir jāizvairās no cipara 3 un 4

Nav nekādas lielās izredzes, ka lielākā daļa no jums vienā vai citā brīdī ir pamanījuši mazās uzlīmītes uz augļiem. Bez spilgtajiem logo, uz uzlīmes atrodams arī ciparu kods LUC (vai arī cena Look-Up Code).

Sanāk, ka augļu ražotāji ne tikai cenšas sevi reklamēt, bet arī sniedz mums tik svarīgo informāciju lietotājiem.

Mēs jums pastāstīsim, kā saprast, ko nozīmē šie cipari, un ko tie slēpj.

Četrciparu kods, sākot ar skaitli 3 vai 4

Ja uz uzlīmes ir tikai četrciparu skaitlis, tas nozīmē, ka auglis (vai dārzenis) ir ticis audzēts ar mūsdienu agrotehnikas palīdzību – tajā skaitā bagātīgu mēslojumu un pesticīdu daudzumu.

Piecciparu kods, kas sākas ar skaitli 8

Kad jūs redzat šādu uzlīmi, auglis ticis ģenētiski modificēts augšanas procesā. Jā, viss ir pareizi. Tā ir ĢMO pārtika, kass tuprina izraisīt tik daudzas diskusijas.

Pētījumi liecina, ka arbūzi, banāni un papaija ir tādi augļi, kas tiek visbiežāk ģenētiski modificēti.

Piecciparu kods, kas sākas ar skaitli 9

Ja jūs redzat šāda veida kodu, tas nozīmē, ka auglis ticis audzēts, izmantojot veco laiku lauku saimniecības principus, kā dzīvoja mūsu senči: paši savām rokām un bez jekādām ķīmiskām vielām. Tie ir organiski audzēti produkti.

Ja auglim nav nekāda LUC

Lielākā daļa cilvēku cenšas atrast augli bez jebkāda veida uzlīmēm. Bet tas var būt bīstami: augļiem, kuri tiek importēti no ārzemēm, vienmēr ir jābūt atzīmētiem.

Visdrīzāk uzlīme tikusi noņemta noteikta iemesla dēļ.

avots: vrutmilife.com

Pievienot komentāru