Ēnu dienā skolēni iepazīstas ar robežsargu ikdienu

Š.g. 13.februārī – Ēnu dienā Valsts robežsardzes koledžā (turpmāk – VRK) viesojās 20 skolēni, lai kopā ar “ēnu devējiem” iejustos robežsargu lomās un iepazītu šīs profesijas daudzveidību.

Šogad jauniešiem bija iespēja vērot VRK Profesionālās izglītības dienesta Pirmās un Otrās mācību rotas komandieru darbu – kā tiek organizēti kadetu audzināšanas pasākumi – profesionālā sagatavotība dienestam, radošo un fizisko spēju attīstība, pašapziņas celšana un profesionālās ētikas normu ievērošana.

VRK Robežsardzes un imigrācijas dienestu priekšmetu katedras, VRK Vispārizglītojošo priekšmetu katedras un VRK Militārās un fiziskās sagatavošanas priekšmetu katedras pasniedzēji palīdzēja izprast, kā tiek organizēts mācību process VRK, kādus mācību priekšmetus apgūst kadeti, kā gatavojas sacensībām dažādās sporta disciplīnās.

VRK Profesionālās un taktiskās apmācības centra priekšnieka “ēnas” pētīja, kā tiek nodrošināta šautuvju darbība, kur kadeti attīsta šaušanas iemaņas, kādās telpās apgūst cīņas paņēmienus, kur notiek sporta pasākumi.

Vēlāk visi devās uz Janapoli, kur atrodas VRK Profesionālās un taktiskās apmācības centra šautuve, lai vērotu Militārās taktikas nodarbību.

Tradicionāli, vislielāko interesi izraisīja kinologu darbs – dienesta suņu fiziskā sagatavošana, barošana, kopšana, apmācība un ikdienas treniņi.

Ēnu dienas noslēgumā katrs skolēns saņēma Apliecinājumu par dalību, dalījās savos iespaidos un atzina, ka dienas laikā gūtā pieredze ļaus pieņemt lēmumu par nākotnes profesijas izvēli.

Pievienot komentāru