Dumpis komentē, kādiem ierobežojumiem jāpaliek spēkā pēc 15. novembra

Latvijā straujais saslimstības ar Covid-19 pieaugums mazinājies, lai gan par mirstības samazināšanos no bīstamā vīrusa vēl pāragru runāt, šorīt intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” sacīja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas infektologs, Latvijas Universitātes profesors Uga Dumpis.

“Jā, saslimstības pieaugums ir mazinājies, kas nozīmē, ka ierobežojumi strādā. Tomēr gaidāms, ka šajā nedēļā stacionēto pacientu ar Covid-19 skaits pieaugs,” sacīja Dumpis, un piebilda, ka arvien slimnīcās situācija ir traģiska, jo Covid-19 pacienti ārstējas dažādās slimnīcās, kas vispār nebija paredzētas to ārstēšanai.

Uz jautājumu, vai ar saslimstības samazināšanos varētu domāt par ierobežojumu atvieglojumiem pēc 15.novembra, Dumpis atbildēja, ka būtu pāragri par to spriest, lai gan izskatot šādu jautājumu noteikti jāparedz, ka maskas jāturpina valkāt pilnīgi visiem un joprojām jāierobežo izklaides un pulcēšanās iespējas.

“Patlaban vakcinācijas process ir ļoti straujš, bet, lai mēs baudītu daudz brīvāku dzīvi, ir jāsasniedz vismaz 70% vakcinācijas aptvere starp visiem Latvijas iedzīvotājiem un 90% risku grupās,” piebilda Dumpis.

Jau ziņots, ka kopējais Covid-19 pacientu skaits slimnīcās brīvdienās ir palielinājies no 1464 sestdien līdz 1526 svētdien.

No veselības aprūpes resora puses 1500 Covid-19 pacienti tikuši minēti kā slimnīcu zināmu spēju robeža. Kā šonedēļ tika skaidrojusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule, aiz šīs robežas “medicīna kā tāda beigsies un sāksies katastrofu medicīna”, kas nozīmē citus principus gan ārstēšanas metožu izvēlē, gan spējā palīdzēt pacientiem ar mazākām problēmām.

Visu rakstu Tu vari izlasīt ŠEIT

COMMENTS

  • <cite class="fn">Cilveks</cite>

    Vai sis sapotejies zombijs, vienreiz aizvers savas zaunas? Ar saviem skaitliem beidz metaties!Tas ir tadel ka neviens nevar parbaudit.Kur ir palikusi gripa?Kur plauskarsonis?Ari pec sim slimibam cilvekiem bija sarezgijumi ar veselibu.Kapec vinus neuztrauc citas slimibas no kuram mirst vel vairak cilveku?

Pievienot komentāru