Divi vīrieši Āgenskalnā aplaupa veikalu un smagi ievaino tā 86 gadus veco īpašnieku

Valsts policija (VP) aizturējusi divus vīriešus, kas kādam pensionāram nodarījuši smagus miesas bojājumus un aplaupījuši veikalu, portālu Jauns.lv informē VP pārstāve Krista Andersone.

Pirms nedēļas, 29. oktobrī, VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Zemgales iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu uz Āgenskalnu. Garāmgājēji ziņoja, ka pie kāda veikala uz ielas atrodas vīrietis ar redzamiem miesas bojājumiem. Sākotnēji noskaidrots, ka cietis 1935. gadā dzimis vīrietis, kuram, iespējams, uzbrukušas divas personas. Vīrietis ar smagiem miesas bojājumiem tika nogādāts medicīnas iestādē.

Veicot izmeklēšanas darbības, policisti noskaidroja, ka divas personas bija ieradušās kādā veikalā Rīgā, Zeļļu ielā un nodarījuši smagas galvas traumas veikala īpašniekam – 1935. gadā dzimušajam vīrietim, un aplaupījuši veikalu. Cietušais vīrietis saviem spēkiem bija izkļuvis no veikala telpām, lai lūgtu pēc palīdzības. Vīrieti pamanīja garāmgājēji, kuri izsauca medicīnisko palīdzību un policiju. Iespējamās vainīgās personas pēc veiktā nozieguma bija pametuši notikuma vietu. Likumsargi konstatēja, ka personas ir veikušas laupīšanu. Izmeklēšanas laikā policisti nolaupītās lietas atrada un atsavināja no lombardiem, kur tās tika ieķīlātas.

Skaidrojot notikušā apstākļus, VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Zemgales iecirkņa policisti sadarbībā ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 1. nodaļas darbiniekiem pirmdien, 1. novembrī, noskaidroja iespējamās vainīgās personas.

Otrdien, 2. novembrī, likumsargi aizturēja vienu iespējamo vainīgo personu – 1989. gadā dzimušu vīrieti. Un vakar, 4. novembrī, policisti aizturēja un nopratināja arī otru iespējamo vainīgo – 1985. gadā dzimis vīrietis.

Šobrīd abiem vīriešiem tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas, proti, par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Jāpiebilst, ka cietušais pensionārs joprojām atrodas smagā stāvoklī medicīnas iestādē.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā

Pievienot komentāru