Divas glāzes vīna dienā palīdzēs nodzīvot līdz 90 gadu vecumam

Ne vairāk kā divu vīna glāžu vai vienas alu krūzes izdzeršana katru dienu samazināja priekšlaicīgas nāves risku par 18 % salīdzinājumā ar tiem, kuri vispār nelietoja spirtotos dzērienus. Neskatoties uz to, neliela liekā svara (nekādā gadījumā aptaukošanās) esamība arī mazināja priekšlaicīgas nāves ticamību par aptuveni 3 %. Kalifornijas universitātes zinātnieki noskaidroja, ka cilvēki, kuri savam hobijam veltīja ne mazāk par 2 stundām dienā, par 21 % retāk aizgāja no dzīves pāragri. Samazināt priekšlaicīgas nāves briesmas par 11 % varēja uz 15 – 45 minūšu rēķina, kas patērētas mērenai fiziskajai slodzei. Visbeidzot, divas kafijas krūzītes dienā arī samazināja nāves risku par 10 %.

“Godīgi runājot, pagaidām mēs nevaram to izskaidrot no zinātniskās puses, tomēr ir pilnīgi acīmredzams, ka mērena alkohola lietošana samazina infarkta un citu sirds slimību risku, – stāsta pētījuma autori.

— Vispār, mūsu iegūtie rezultāti nav pārāk lielā pretrunā ar oficiālajām rekomendācijām, kurās tiek teikts, ka cilvēkam nevajadzētu lietot vairāk par 14 devām alkohola nedēļā, kas atbilst 7 vīna glāzēm. Dabīgi, ka tās ir jāizlieto nedēļas laikā, nevis kaut kādā vienā dienā”.

avots

Pievienot komentāru