Daugavpils slimnīcas ārstei sirds pilna – viņa skarbi uzrunā nevakcinētos

Ņemot vērā Covid-19 pandēmijas arvien pieaugošo izplatību un slimnīcu pārslodzi, Daugavpils slimnīcas infektoloģe Iveta Jukšinska šonedēļ sociālajā vietnē “Facebook” publicējusi ierakstu, skaidrojot ļaudīm šī brīža situāciju un vēršoties ar sakāmo pie tiem, kuri arvien nav vakcinējušies.

Viņa skaidro, ka Daugavpils reģionālā slimnīcā viņas Covid-19 pacientu nodaļā otrdien atradušies 18 pacienti. No tiem 16 ar vidēji smagu slimības gaitu, tostarp viens vakcinēts un 15 nevakcinēti, bet divu nevakcinēto stāvoklis vērtējams kā smags. Savukārt Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļā kritiskā stāvoklī – 19 cilvēki. Tostarp 2 vakcinētie un 17 nevakcinētie. Pēc viņas aplēsēm, ja slimības izplatības tendence saglabāsies, tad katru dienu šiem cilvēkiem pievienosies aptuveni 25-30 cilvēku.

“Mēs ar kolēģiem darīsim visu iespējamo, taču jau tagad zinām, ka aptuveni 15% no slimnīcas mājās neatgriezīsies. Šie cilvēki ir nolemti. Daudzi no nevakcinētajiem, kuriem mēs iztērēsim visus cilvēkresursus, medicīniskos, tehniskos resursus, spēsim palīdzēt tikt galā ar slimību, savu veselību spēs atjaunot ne mazāk kā pusgada laikā. Dažiem no tiem tiks piešķirta invaliditāte,” raksta ārste.Viņa norāda, ka resursus, ko tērē nevakcinētiem Covid-19 saslimušajiem, atņem onkoloģiski slimajiem, sirds un asinsvadu slimību pacientiem, infarkta pacientiem, cilvēkiem ar politraumām, septisku šoku, anafilaksi, saindēšanos, apdegumiem, tiem, kam veikta neatliekamā operācija, tiem, kas dažādu iemeslu dēļ ir zaudējuši daudz asiņu, tiem kam nepieciešama reanimācija un neatliekamā palīdzība.

Visu rakstu Tu vari izlasīt ŠEIT

Pievienot komentāru