Cik noderīgi ir melnie pipari? Tautas ārstēšanas metodes

Melno piparu lietošana tautas medicīnā

Pipari pret saaukstēšanos

Lai ātrāk atbrīvotos no klepus, pusi tējkarotes melno piparu un sajauc ar siltu pienu. Šāds dzēriens labi sasilda kaklu un tam ir atkrēpošanas efekts.

Pipari matu augšanai

1 ēdamkaroti melno piparu sajauc ar 1 ēdamkaroti jūras sāls un sīpolu sulu. Šo aromātisko putru uzklāj uz matu saknēm pirms galvas mazgāšanas uz pusstundu. Efekts būs manāms pēc 1-2 mēnešu regulāras maskas lietošanas.

Pipari liekajam svaram

Šī garšviela stimulē siekalu un kuņģa sulas izdalīšanos. Garšojot ēdienu ar pipariem, jūs nodrošināsiet labu vielmaiņu un slaidu figūru. Taču nepārspīlējiet, pārliecinieties, ka jums nav kontrindikāciju. Piparus nedrīkst lietot gastrīta, anēmijas, alerģiju, urīnceļu sistēmas iekaisuma gadījumā.

Lasi vēl: Kas ir anēmija un kāpēc ir svarīgi ēst ar dzelzi bagātus produktus?

Pipari cistīta ārstēšanai

Reizi dienā lietojiet siltu pienu ar 1 tējkaroti maltu piparu, kas sajaukti ar 1 tējkaroti cukura. Šādu līdzekli ieteicams lietot vienu nedēļu, ne ilgāk. Piens ar pipariem un cukuru var izārstēt ne tikai uroģenitālās sistēmas iekaisumu, bet arī novērst impotenci vīriešiem.

Pipari pret celulītu

Pipari ir labs palīgs cīņā pret grumbām un celulītu. Ar to var pagatavot kafijas skrubi ķermenim: 2 ēdamkarotes kafijas sajauc ar 2 tējkarotēm maltu melno piparu un tikpat daudz kanēļa. Uzklājiet skrubi uz nomazgātas ādas un 5 minūtes masējiet problemātiskās zonas. Pirms lietošanas veiciet jutības testu pret sastāvdaļām.

Melno piparu ieguvumi cilvēka organismam ir nenovērtējami, tikai lietojiet tos prātīgi.

 

Leave a Comment