Cik bieži var veikt manikīru, nekaitējot nagiem

Cik bieži var veikt manikīru ar gēla laku

Gēllakas pārklājums ir labs risinājums labi izskatīgiem nagiem, jo tas nezaudē skaistumu nekādos apstākļos ilgu laiku. Bet cik bieži var pārklāt nagus ar gēla laku, ko tas kaitē nagu plāksnītei?

No vienas puses, gēla laka atšķirībā no parastajām lakām nesatur kaitīgas ķīmiskās vielas, piemēram, toluolu un formaldehīdu, un pasargā nagus no šķelšanās.

No otras puses, gēla laka izžāvē nagus, kas var izraisīt to plaisāšanu. Turklāt ilgstoša lakas nēsāšana neļauj nagiem elpot. Rezultātā tie nesaņem pietiekami daudz skābekļa un zaudē savu aizsargslāni. Tāpēc pēc gēla lakas pārklājuma noņemšanas nagiem bieži vien ir blāvs izskats un dzeltenīga krāsa.

Lai no tā izvairītos, nagiem ir jādod atpūta, jāatpūšas no lakas.

Cik bieži un pareizi veikt pārtraukumus starp manikīra procedūrām

Papildus tam, ka nagi zem lakas neelpo, tie, pēc dermatologu domām, visvairāk cieš pat ne no paša pārklāšanas ar laku, bet no tās noņemšanas.

Tāpēc eksperti iesaka pēc 3-4 gēla lakas uzklāšanas procedūrām dažas nedēļas dot tiem atpūtu – pārklāt tos ar ārstniecisku bāzes kārtu, atteikties no jebkādas lakas, ja nagi ir vāji un sausi. Īpašas maskas ar dabīgām eļļām, piemēram, tējas koku, palīdzēs tos atjaunot. Tās mitrinās nagus, piešķirs veselīgu izskatu un dabisku rozā toni.

 

Leave a Comment