Brīvības piemineklī starp trim zvaigznēm, izrādās, ir apslēpts vēstījums!

Latvijas dzimšanas dienas vakarā līdz daudziem no mums atnākusi jauna atklāsme – izrādās, ka mūsu skaistais Brīvības piemineklis, kas nenoliedzami ir viens no Latvijas valsts skaistākajiem simboliem un paceļas Brīvības ielas sākumā, patiesībā slēpj kādu īpašu vēstījumu.

 

Brīvības piemineklis ir Latvijas brīvības cīņās kritušo piemiņai celts piemineklis un tas atrodas Rīgas centrā – Brīvības ielas sākumā. To atklāja 1935.gadā, un tas ir 42 metrus augsts. Veidots no sarkanā granīta, dzelzbetona, vara un travertīna.

Brīvības tēlu veido jauna sieviete – Milda, kura rokās tur trīs zeltītas zvaigznes – Latvijas brīvības simbolu. Bet, kā izrādās, ne tikai!

Dzintra Ziemele Latvijas dzimšanas dienas priekšvakarā socvietnē “Facebook” raksta:

 

 ” Vai Jūs zināt, kur Kārlis Zāle paslēpa bērniņu, kuru tur Māte Latvija?…Nedaudz stilizēts mazais cilvēciņš ir pacelts kājās uz Mātes galvas, galviņu ieskāvušas Zvaigznes. Ieskatieties gaisa ” tukšuma” formā – virs galvas – starp zvaigznēm un rokām.

RETI KURŠ ZINA ŠO skaidrojumu, ko pastāstīja mana 86 gadus vecā mammīte… aicinu to citiem arī – palaist nākamajām paaudzēm… jau tā īstas vērtības grib nomainīt ar

“kompetencēm”..

 

Un… tikai NEZINĀTĀJS var atļauties ko no tā stilizēt vai deformēt.., kas, diemžēl, arī ir redzēts, piem.bērna galvas laukumu aizstājot ar karogu.. /Anda Ramāna/ Daudz prieka Tev, LATVIJA, dzimšanas dienā!”

FB ieraksts:

Un, patiesi! Ieskatieties! Ja vēro to, ko Milda kā “neredzamu” tur savās rokās paceltu virs galvas – ko jūs redzat?

Leave a Comment