Brīvdienu izvēle pēc temperamenta tipa

Spēja atpūsties ir ļoti atkarīga no paša cilvēka un viņa spējas pārslēgties uz dažādām aktivitātēm.

Lūk, kā psihologi iesaka atpūsties cilvēkiem ar dažādiem temperamenta tipiem.

Sangviniķis

Tas ir spēcīgs un stabils cilvēku tips. Viņi var viegli tikt galā ar stresu. Ļoti ātri pārslēgties uz dažādām darbībām. Sangviniķis bez problēmām dosies neparedzētā atvaļinājumā. Vakar viņš vēl varēja būt lietišķā uzvalkā un ar mapi rokā, bet šodien jau ir šortos un ar ceļojumu koferi.

Parasti sangviniķi prot atpūsties viegli un jautri. Viņiem ideāli piemērota būs īsa atpūta nedēļas nogalē, vai tā sauktie “pēdējā brīža piedāvājumi”, piemēram, trakulīgai nedēļas nogalei Berlīnē vai citā galamērķī.

Flegmatiķis

Ļoti stabili, izturīgi un darbspējīgi cilvēki. Taču pāreja no vienas darbības uz citu viņam aizņem daudz vairāk laika. Tāpēc īsas brīvdienas flegmatiķiem nav īpaši piemērotas, tām vajadzētu būt vismaz divas nedēļas. Flegmatiķis ilgi vēl sagremos savu darbu, tad pielāgosies šādam atvaļinājumā, labi atpūtīsies un relaksēsies.

Arī pēc atgriešanās darbā flegmatiķim ir vajadzīgas dažas dienas, lai pārkārtotos. Tāpēc šiem cilvēkiem ideāli piemēroti būs rūpīgi izplānoti ceļojumi, ar rezervētām viesnīcām un ceļojuma plānu, kas ietver daudz muzejus, arhitektūras, restorānus un mierīgu atpūtu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment