Ārsts-ķirurgs apgalvo: “Višņevska ziede ir pagājušais gadsimts. Sarežģījumi no tās ir vairāk nekā…”

Pēckara gados daudzi ārsti uzstāja, ka ir jāpārtrauc praksē izmantot Višņevska ziede. Runāja par to, ka šī preparāta izmantošana izraisa milzīgu daudzumu sarežģījumu, turklāt smēres efektivitāte nav zinātniski pierādīta.

Smēres darbības mehānisms bija vienkāršs: apklājot brūvi ar gaisa necaurlaidīgu plēvi, tā stimulēja audu uzsilšanu un izvadīja strutas. Bet šī sildīšana stimulēja arī vētrainu mikrobu pieaugumu zem smēres slāņa, kas arī izraisīja sarežģījumus, līdz pat gangrēnai.

Neskatoties uz visiem ārstu un zinātnieku apgalvojumiem, smēre tik un tā ir saglabājusi savu popularitāti. NVS valstu mērogā tā joprojām tiek pārdota, un cilvēki joprojām cenšas ar tās palīdzību izārstēt hemoroīdus, kuņģa gļotādas ievainojumus, furunkulus un daudzas citas kaites. Tikai tagad ārsti un zinātnieki ir nonākuši pie vienota secinājuma – Višņevska ziede ir bezcerīgi novecojusi.

Var jau būt, ka pirms 90 gadiem šī smēre arī bija efektīva pret dažiem baktēriju veidiem, bet smēres iedarbība pret jaunajiem, mutējošajiem mikroorganismiem izraisa vairāk šaubu. Visdrīzāk, tie jau sen ir pielāgojušies, un smēre vairs tiem nekaitē. Turklāt pēc dažiem datiem, ilgstoša smēres lietošana palielina ādas vēža un leikēmijas rašanās risku. Turklāt apdraudēts ir ne tikai pacients, bet arī tas cilvēks, kurš smēri uzsmērē.

Daudzās NVS valstīs smēre ir vispār aizliegta, bet pārējai pasaule nekas par to nav zināms. Ilgā pieredze apstiprināja, ka tā ir neefektīva ievainojumu ārstēšanā. Darva traucē ievainojumam ātrāk sadzīt hipergranulācijas dēļ. Smēres eļļainais sastāvs pārtrauc skābekļa pieplūdi, kas nodrošina vislabākos apstākļus aneirobo infekciju attīstībai. Un tas nozīmē, ka smēre var tikai pasliktināt ievainojuma stāvokli, un nevis to izārstēt.

No šī visa var izdarīt secinājumu, ka labāk tomēr izmantot citu smēri. Tāds līdzeklis nevar būt efektīgs tik ilgu laiku, jo baktērijas un citi mikroorganismi ir dzīvi, tie mainās un var izstrādāt noturību pret jebkuriem medikamentiem. Turklāt padomājiet paši: nevar bērzu darva ar rīcineļļu būt par zālēm pret visām slimībām vienlaicīgi. Dažādiem ievainojumiem ir vajadzīga dažāda pieeja, par kuru var pastāstīt tikai ārsts.

Ja tomēr tavs ārsts izraksta tev Višņevska ziedi, tad ir pamats apšaubīt viņa profesionalitāti. Atceries, linimentu nekādā gadījumā nedrīkst lietot, ja ir mastīts, ginekoloģiskas saslimšanas, abscesi, fistulas, artrīti, diatēze un alerģijas. Un vispār tagad ir grūti saprast, kādā tieši gadījumā palīdz Višņevska ziede. Smēres izmantošana drīzāk kaitēs, nekā kaut ko izārstēs!

Un ko tu domā par šo? Padalies ar šo rakstu ar draugiem. Par to ir jāzina visiem!

avots

COMMENTS

  • <cite class="fn">F Y</cite>

    Muļķības! Kārtējais uzpirktais lohs mēģīna ar zinātniski nepamatotiem lozungiem aizliegt efektīvu un lētu produktu, lai tā vietā farmaceiti pārdod dārgas ārzemju smēres. Nav zinānisku pierādījumu smēres efektivitātē? Ok, pieņemsim. Bet kur ir zinātniski pierādījumi tās kaitīgajā iedarbībā? Smēres efektivitāte bija pierādīta praksē daudzu gadu garumā. Un neviens ārsts nav ne farmaceits, ne pētnieks, lai tā vārdus uztvert nopietni.

Leave a Comment