Ar kādiem pārtikas produktiem nedrīkst ēst maizi

Skābēti kāposti

Reizēm gribas našķoties ar skābētiem kāpostiem, bet ir slinkums vārīt kartupeļu biezeni vai putru, un maize vienmēr ir uz galda. Taču ēst to kopā ar skābētiem kāpostiem ir ļoti kaitīgi, šāda produktu kombinācija izraisa rūgšanu kuņģī un vēdera pūšanos. Uztura speciālisti parasti neiesaka ēst maizi ar jebkādiem skābētiem dārzeņiem.

Ievārījums

Brokastis amerikāņu gaumē: grauzdiņi ar sviestu un ievārījumu – ak, cik garšīgi un sātīgi. Bet tas nav lietderīgi. Ilgstoši šādas brokastis vai uzkodas nepiesātinās, un kuņģa problēmas un turklāt liekais svars ir garantēts.

Sēnes

Sēnes pašas par sevi ir viens no visgrūtāk sagremojamajiem ēdieniem, ne velti uztura speciālisti iesaka bērniem līdz 14 gadu vecumam atturēties no šī produkta lietošanas. Ar tik smagu ēdienu ir grūti tikt galā ne tikai bērnam, bet arī pieaugušajam, un, ja tam pievienosiet baltmaizes šķēli, sagremot sēņu ēdienu būs vēl grūtāk.

Lasi vēl: Ielieciet apavus ledusskapī – tikai daži cilvēki zina, kāpēc to darīt

Trekns ēdiens

Tā kā baltmaize apgrūtina gremošanas procesu, labāk to neēst kopā ar treknu gaļu vai zivīm, bet aizstāt ar melno maizi. Starp citu, pretēji izplatītajam uzskatam, uztura speciālisti iesaka ēst gaļu ar maizi, lai tā labāk sagremojas.

Maizi var ēst gan kā patstāvīgu ēdienu, gan kombinēt ar dārzeņiem vai zaļumiem. Jums vajadzētu atturēties no baltmaizes ēšanas un aizstāt to ar mājās gatavotu bezrauga maizi. Un neaizmirstiet par rudzu maizes iekļaušanu uzturā!

Kombinējiet produktus pareizi un dalieties ar šiem noderīgajiem padomiem ar saviem draugiem sociālajos tīklos.

Leave a Comment