Aicina uz modes komunikācijai veltītu semināru Latvijas Mākslas akadēmijā

Šo ceturtdien, 7. jūnijā, plkst. 16.00 ikgadējās Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentu modes skates programmas ietvaros akadēmijas telpās norisināsies atvērtās industrijas ekspertu lekcijas par tēmu “Mode un komunikācija”. Informatīvajā seminārā uzstāsies Oslo dzīvojošā arhitekte un profesore Vēsma Kontere-Makvilana (McQuillan), FOLD satura redaktore Veronika Viļuma, kā arī žurnāla DEKO redaktore Anete Piņķe. Pasākumu apmeklēt ir aicināts ikviens interesents.

Katra modes dizainera mērķis ir ne tikai radīt savu zīmolu, kam piemīt specifisks un individuāls dizains un grafiskā identitāte, bet arī izveidot atbilstošu zīmola telpu jeb brandscape. Šī telpa ir kas vairāk par fizisku vietu, kur modi var apskatīt un iegādāties; tas ir jēdziens, kas pauž paplašinātu izpratni par zīmola vidi, ietverot visus taustāmus un netaustāmus pieskares punktus, ar ko tas ikdienā ir saistīts. Par šo tēmu pasākuma ievaddaļā ar lekciju “Norvēģu modes mūsdienu naratīvs” uzstāsies Vesterdāles Oslo Mākslas komunikāciju un tehnoloģiju augstskolas profesore Vēsma Kontere-McQuillan, kodolīgi izskaidrojot augstāk minētos jēdzienus.

Lekcija tiks ilustrēta ar studentu projektiem, kas demonstrēs norvēģu modes dizaina zīmola telpas konceptus un jaunas tipoloģijas. Lai vizuāli iedzīvinātu vienu no svarīgākajiem zīmola pieskares punktiem – atmosfēru -, Vēsma ir radījusi vizuālo koncepciju LMA modes nodaļas 25. jubilejas gada modes skatei, kas norisināsies iepriekšējā dienā, 6. jūnijā. Tās mērķis ir atsaukt atmiņā 1993. gadu, kad tika dibināta modes dizaina nodaļa, pasākuma norises vietā, bijušās tekstilrūpnīcas “Rīgas manufaktūra” telpās, radot 90-to gadu iedvesmotu atmosfēru.

Turpinājumā radošo industriju komunikācijas platformas FOLD satura redaktore Veronika Viļuma aplūkos tēmu “Radošu projektu publiskā komunikācija”, piedāvājot īsu ieskatu Latvijas dizaina mediju telpā. Kam pastāstīt par saviem darbiem un kādi ir FOLD satura veidošanas principi un raksturīgākie kavēkļi sadarbībā ar radošo industriju pārstāvjiem — Veronika apmeklētājiem stāstīs par veiksmīgiem un mazāk veiksmīgiem komunikācijas piemēriem publicitātes materiālu sagatavošanai un sniegs atbildes uz bieži uzdotajiem jautājumiem: Vai man par rakstu būs jāmaksā? Kāpēc man neatbild? Un kam tas vispār vajadzīgs?

Savukārt semināra izskaņā ar lekciju “Kāpēc godalgotā kolekcija tā arī neparādījās dizaina žurnālā?” uzstāsies interjera žurnāla DEKO redaktore Anete Piņķe. Viņa runās par to, kāpēc vienu dizaineru žurnāls pamana, bet citu – nē, skaidrojot, vai dizaina kvalitāte ir tā, kas vienmēr garantē iekļūšanu dizaina ziņās, un kāda realitātē ir dizaineru sadarbība ar Latvijas un ārzemju medijiem. Prezentācijas programmā paredzēti arī praktiski piemēri un pieredzes stāsti.

Lekcijas organizē LMA Modes mākslas katedra sadarbībā ar Vesterdāles Oslo Mākslas komunikāciju un tehnoloģiju augstskolu, radošo industriju platformu FOLD un žurnālu DEKO. Semināra norises vieta: LMA 2. korpuss, Kalpaka bulvāris 13. Dalība bez maksas. Papildu informācija par semināru pieejama: https://www.facebook.com/events/182784329048176/.

Pievienot komentāru