DSV sāk sarunas par Deutsche Bahn struktūrvienības iegādi

Dānijas uzņēmums DSV jau ir pavirzījies uz priekšu sarunās par Vācijas valsts dzelzceļa Deutsche Bahn (DB) loģistikas struktūrvienības Schenker iegādi – saskaņā ar dzelzceļa un valdības avotu ziņām.

DSV varētu noslēgt līgumu par 14 miljardu eiro vērtā darījuma noslēgšanu līdz šīs nedēļas beigām.

Darījumam vēl būs nepieciešams DB uzraudzības padomes apstiprinājums, kurā galvenokārt ir valdības un arodbiedrību pārstāvji.

Šīs ziņas sagādās vilšanos investoram CVC Capital Partners, kas arī pretendē uz DB Schenker iegādi.

Saskaņā ar Bloomberg sniegto informāciju CVC pirmdien nosūtīja vēstules DB valdei un uzraudzības padomei, cerot, ka pēdējā brīdī izdosies viņus pārliecināt.

CVC ierosinātais darījums saskaņā ar avotu sniegto informāciju ļautu DB saglabāt 24,9 % daļu Schenker struktūrvienībā par ieguldījumu 1 miljarda eiro apmērā.

CVC apgalvoja, ka tas DB varētu dot peļņu no 2 līdz 2,5 miljardiem eiro.

“Aizvien grūtākā ekonomiskajā un ģeopolitiskajā situācijā Vācija nevar atļauties zaudēt vēl vienu iekšzemes un stratēģiski svarīgu rūpniecības čempionu,” sacīja CVC.

Darba ņēmēju arodbiedrība Verdi īpaši atbalsta CVC piedāvājumu, lai gan tas esot zemāks par DSV piedāvājumu.

Tomēr DSV pārņemšana izraisītu vēl lielāku darbavietu samazināšanu, apgalvo darba ņēmēju pārstāvji.

DB vēlas pārdot savu ienesīgāko struktūrvienību Schenker, lai atbrīvotu investīcijas iekšzemes pasažieru pārvadājumu nozarei.

Dzelzceļš arī vēlas samazināt 30 miljardu eiro parādu.

DB preses pārstāvis pa e-pastu nosūtītajā paziņojumā norādīja: “DB Schenker pārdošanas process ir konfidenciāls. Parasti mēs nesniedzam komentārus par pretendentiem, diskusiju detaļām vai piedāvājumu apjomu.”

“Galvenais kritērijs joprojām ir tas, ka pārdošanai jābūt ekonomiski izdevīgai Deutsche Bahn. Lēmums par DB Schenker pārdošanu tiks iesniegts DB AG Uzraudzības padomei, lai tā pieņemtu galīgo lēmumu procesa beigās. Saskaņā ar Federālo budžeta kodeksu (BHO) tam nepieciešams arī federālās valdības apstiprinājums. Deutsche Bahn AG savlaicīgi sniegs informāciju par rezultātiem.”

Leave a Comment