“Tikai 2 sastāvdaļas vienā katlā”: kā uzlabot makaronu garšu – pat itāļi sniegs ovācijas

Makaroni ir viena no vienkāršākajām un ātrākajām maltītēm, kas var glābt situāciju, kad nepieciešams ātri pagatavot pusdienas vai vakariņas.

Tomēr daudziem cilvēkiem makaroni nešķiet pievilcīgi, un viņi tos nelabprāt iekļauj savā ēdienkartē.

Iemesls, kāpēc daži cilvēki izvairās no makaroniem, bieži vien ir tas, ka tiem trūkst garšas. Ja makaroni iznāk mīksti un bez garšas, tie var neieinteresēt nevienu, un šis ēdiens var palikt neizmantots.

Kā uzlabot makaronu garšu: pievienojiet šīs sastāvdaļas

1. Jūras sāls:
Lai uzlabotu makaronu garšu, viens no vienkāršākajiem un efektīvākajiem veidiem ir pievienot jūras sāli verdošam ūdenim, pirms pievienojat makaronus.

Tikai viena karote sāls būs pietiekama, lai piešķirtu makaroniem labāku garšu. Sāls ne tikai uzlabo garšu, bet arī palīdz novērst to salipšanu, padarot tos patīkamākus ēšanai.

2. Eļļa:
Pievienojot eļļu vārošajam ūdenim, kurā gatavojas makaroni, varat būtiski uzlabot to tekstūru un garšu. Lai gan saulespuķu eļļa ir pieņemama opcija, olīveļļa ir labāka izvēle, jo tai ir maigāka tekstūra un aromāts, kas harmoniski papildina makaronu garšu.

Eļļa arī palīdz novērst makaronu salipšanu, padarot tos vieglāk pasniegt un baudīt.

Lasi vēl: Lūk, kāpēc es lieku cukuru pie siera

Veselīgāki makaroni: izvēlieties cietos kviešus

Ja vēlaties izvēlēties veselīgākus makaronus, labākā izvēle ir makaroni, kas gatavoti no cieto kviešu miltiem.

Šāda veida makaroni ir bagāti ar vērtīgiem mikroelementiem, piemēram, kalciju, magniju, fosforu un selēnu, kas ir būtiski veselīgai uztura sabalansēšanai.

Makaronu kaloriju saturs

Lai gan dažkārt tiek uzskatīts, ka makaroni ir ļoti kalorijām bagāti, patiesībā tas tā nav.

Vārīti makaroni satur apmēram 100 kalorijas uz 100 gramiem produkta, padarot tos par relatīvi vieglu un pieņemamu izvēli, ja tiek ievērota mērenība un tie tiek iekļauti sabalansētā uzturā.

Leave a Comment