Ātri un viegli pagatavojamās Aprikožu kūciņas

Aprikožu sezona ir pilnā plaukumā, un tas ir ideāls laiks, lai izmantotu šo brīdi un pagatavotu šīs brīnišķīgās smalkmaizītes ar aprikozēm 🤗

Šī recepte ir īsts dārgums, kas glabājas jau vairāk nekā desmit gadus, līdz pat 2008. gadam.

Es nolēmu to nedaudz atjaunot, pievienojot jaunu fotoattēlu, taču pašas proporcijas palikušas nemainīgas – jo tās ir vienkārši ideālas ❤️ Zemāk atradīsiet veco apraksta tekstu, kas tik ļoti iedvesmoja šo gardo kūciņu pagatavošanai.

Mans mīļais vīrs reiz izteica domu, ka kūciņu un smalkmaizīšu tēma ir neizsmeļama. Es viņam pilnībā piekritu un nolēmu izmēģināt pagatavot mafinus ar aprikozēm 🙂

Rezultāts bija lielisks – mafinu mīkla iznāca maiga un drupana, savukārt pildījums – sulīgs un aromātisks.

Vēlos arī piebilst, ka, ja svaigas aprikozes nav pieejamas, tās var lieliski aizstāt ar konservētām vai pat žāvētām aprikozēm.

Tādējādi šī recepte ir piemērota visiem gadalaikiem un jebkurā brīdī var kļūt par jūsu galveno desertu uz galda.

Sastāvdaļas 12 gabaliņiem : Fonds olas 2 gab. sviests 150 grami cukurs 180 grami sāpes 150 grami maltas mandeles 50 grami cepamais pulveris 1 tējk. pienu 100 ml. aprikozes 12 gab.

Ēdienu gatavošanas recepte : Aprikozes pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus.

Mīksto sviestu un cukuru saputo ar mikseri līdz krēmīgai konsistencei. Cukurs pilnībā neizšķīst, tas ir normāli.

Turpinot kult, pa vienai pievieno olas, pēc katras kārtīgi sakulot. Pievieno pienu un vēlreiz sakuļ. Pievieno miltus, maltas mandeles un cepamo pulveri.

Katrā veidnē liek 1 karoti mīklas un pa virsu uzliek pusi aprikozes.

Pārklājiet ar pārējo mīklu un uzlieciet vēl vienu aprikozes pusi. Mēģiniet aizpildīt veidnes ne vairāk par 3/4 (es nedaudz pārlaidu).

Cep cepeškrāsnī 30 minūtes 180 grādos.

Lai labi garšo!

Leave a Comment