Veikala mērces vairs nekad nepirkšu, uzzināju mājas majonēzes “Provansas” recepti

Ikviens var iemācīties pagatavot mājās gatavotu dabīgo majonēzi. Šai mērcei nav nepieciešamas īpaši dārgas vai retas sastāvdaļas, kas arī atvieglo darbu ar to.

Majonēze ir gatava tikai dažu minūšu laikā, un sastāvdaļas tai, iespējams, ir gandrīz katrā ledusskapī.

Mājas dabīgā majonēze

Kopumā, ja vēlaties majonēzi, bet jums tās nav mājās vai pārāk ātri beidzās, varat to ātri pagatavot pats.

Turklāt, ja šādai mērcei pievienosiet dažas garšvielas un garšaugus, jūs iegūsiet ēdienu, kas nav sliktāks par veikalā nopērkamo Provansas majonēzi.

Bet tagad ir tik svarīgi ēst visu dabisko. Tāpēc piedāvājam pagatavot gardu mājās gatavotu dabīgo majonēzi.

Smaržīgs cienasts

Starp citu, lai gan šajā receptē ir vērtīgi padomi tiem, kuri majonēzi gatavos pirmo reizi, tā tomēr ir pavisam vienkārša.

Tāpēc pilnīgi nav jāuztraucas, ka mērce neizdosies vai izrādīsies bezgaršīga. Svarīgi būt pacietīgam un labā garastāvoklī, lai viss izdotos.

Turklāt jums vienmēr vajadzētu gatavot tikai labā garastāvoklī. Sāksim gatavot.

Sastāvdaļas

280 ml rafinētas eļļas

1 tējk. cukurs

1 ola

0,5 tējk. sāls

0,5 tējk. sinepes

1 ēd.k. etiķis (9%)

Sagatavošana

1.Lai pagatavotu majonēzi saskaņā ar šo recepti, jums noteikti būs nepieciešams iegremdējamais blenderis. Tas ātri un efektīvi pārvērtīs sastāvdaļu maisījumu pilnvērtīgā mērcē.

Sagatavo blenderi un olu – uz 30 sekundēm aplej ar verdošu ūdeni un pagaidi, kamēr atdziest.

2.Pēc tam ievietojiet visas sastāvdaļas blendera traukā un sāciet blendēt. Jāpatur prātā, ka jāsāk putot ar dzeltenumu. Tas jāpārklāj ar blendera daļu, kurā atrodas nazis, un ieslēdziet ierīci.

3.Etiķi var aizstāt ar citronu sulu vai parastā etiķa vietā ņemt, piemēram, ābolu sulu. Sastāvdaļu skaitu, protams, var palielināt, atkarībā no viesu skaita vai ēdieniem uz galda, kam nepieciešama majonēzes mērce.


4.Majonēze jāsaputo, līdz tā pārvēršas viendabīgā un blīvā masā. Tas var ilgt nedaudz vairāk par 1-2 minūtēm.

Majonēzes gatavības pakāpi var pārbaudīt ar parastu karoti. Ja tā vienmērīgi stāv mērcē un nekrīt, tad konsistence ir pareiza.

Lasi vēl: Klasiska sautētu skābo kāpostu recepte no vecmāmiņas piezīmju grāmatiņas: neaizmirstamā bērnības garša

5.Noteikti pievienojiet savai nākotnes majonēzei tikai rafinētu eļļu. Pretējā gadījumā pastāv risks, ka kārums garšos rūgti.

Un, ja vēlaties pagatavot ne tikai majonēzi, bet mērci uz tās bāzes, tad jau pagatavotajai majonēzei pievienojiet sasmalcinātu ķiploku vai svaigus aromātiskus zaļumus.

Mājas dabīgā majonēze visai ģimenei

Veikalā nopērkamā majonēze, protams, ir garšīga, taču nevaram droši zināt, ka tajā tiešām tika liktas svaigas olas un dzidra eļļa.

Taču varam pieņemt, ka mazā iepakojumā var ietilpt vesels dažādu garšu, stabilizatoru, krāsvielu un garšas pastiprinātāju komplekts. Noteikti jāpadomā vai šāds prieks ir vajadzīgs tavam vēderam.

Cita lieta, ja jūs gatavojat šo mērci pats. Un to nav viegli pagatavot, bet jūs pat varat eksperimentēt. Piemēram, nomainiet saulespuķu eļļu ar olīveļļu. Vai arī nomainiet vistas olu ar paipalu olu. Noteikti ir vērts mēģināt.

Ko darīt, ja šī majonēzes garša jums patīk daudz vairāk nekā parasti? Jūtieties brīvi izmēģināt dažādas šīs brīnišķīgās mērces versijas. Un, ja jūs jau ilgu laiku savā virtuvē gatavojat mājās gatavotu dabisko majonēzi, pastāstiet par to komentāros.

Leave a Comment