Novērtēs pat prasīgākie šefpavāri! Baklažānu rullīši ar gaļu

Baklažānu drudzis turpinās ar vēl vienu aizraujošu recepti, kas patiks gan baklažānu mīļotājiem, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko jaunu un garšīgu!

Šodien piedāvājam pagatavot gaļas maizītes ar baklažāniem.

Taču neierastajā izpildījumā – šie būs baklažānu rullīši, kas piepildīti ar sulīgu malto gaļu. Jā, tieši tā, maltā gaļa šoreiz tiek ietīta plānās baklažānu šķēlītēs, nevis otrādi, kā varētu iedomāties!

Šis ēdiens ir vienkārši pagatavojams un pārsteidz ar savu garšas bagātību. Baklažānu, maltās gaļas un tomātu klasiskā kombinācija ir pārbaudīta vērtība, kas vienmēr sniedz lielisku rezultātu.

Tāpat kā musakā, arī šeit šīs trīs sastāvdaļas veido saskaņotu garšu harmoniju, kas noteikti iepriecinās jūsu garšas kārpiņas.

Gatavojot šo recepti, izvēlieties vidēja izmēra vai lielākus baklažānus.

Tas nodrošinās, ka maltā gaļa tiks kārtīgi ietīta plānajās baklažānu šķēlītēs, radot izsmalcinātu un vizuāli pievilcīgu ēdienu, kas lieliski izskatīsies uz jūsu galda. Šie baklažānu rullīši ar gaļu ir ideāls ēdiens, kas piemērots gan ikdienas vakariņām, gan svētku galdam. Bon appétit!

Sastāvdaļas 6 porcijām : Ruļļiem vidējs baklažāns 3-4 gab. augu eļļa 1 ēd.k. Malta liellopa gaļa 1 kilograms liels sīpols 1 gab ķiploku 3 zobs sausais baziliks 1 tējk. sāls un pipari pēc garšas mocarella 150 grami Mērcei tomāti savā sulā 800 grami ķiploku 3 zobs provencal garšaugi 1 tējk. cukurs 2 tējk. sāls pēc garšas

Ēdienu gatavošanas recepte : Baklažānus sagriež gareniski plānās šķēlēs (biezums – 5-7 mm). Liek uz cepešpannas, iesmērē ar augu eļļu un liek uz 10 minūtēm līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.

Mēs to izņemam. Katliņā liek sasmalcinātus tomātus un sulu. Pievienojiet ķiplokus, Provansas garšaugus, cukuru un sāli pēc garšas.

Vāra uz vidējas uguns apmēram 10 minūtes. Noņem no uguns. Maltajai gaļai pievieno smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku, sāli, piparus un sauso baziliku.

Katrā baklažāna šķēlītē ietin maltās gaļas gabalu un liek veidnē.

Virsū uzlej tomātu mērci.

Liek cepeškrāsnī (mums uzkarsē līdz 190 grādiem) un cep 30 minūtes. 5 minūtes pirms gatavošanas beigām pārkaisa ar rīvētu mocarellu un liek atpakaļ cepeškrāsnī, lai izkausētu sieru.

Lai labi garšo!

Leave a Comment