Ļoti gardi gurķu salāti ”Maigais pieskāriens” uz ziemu; ģimene ir sajūsmā

Ļoti populāri ziemas salāti no gurķiem. Recepte bez sterilizācijas. Gurķus sagriež gredzenos, pārkaisa ar sīpoliem un dillēm. Pēc tam tos nepieciešams pārliet ar marinādi, pagaidīt 1 stundu un uz pannas vāra tieši 5 minūtes. Pēc tam atliek tikai salikt gurķu salātus burkās un noslēgt.

Neaizmirstiet gurķus mērcēt ūdenī (stundu vai divas, ne vairāk), tad tie kļūs blīvāki. Un mēģiniet tos nepārcept, tiklīdz tie vārās 5 minūtes, nekavējoties noņemiet no uguns.

Gurķus iesaku sarullēt 0,5 litru traukā. Nevajadzētu pārāk ilgi uzglabāt jau atvērtus konservus ledusskapī, labāk ēst pa porciju, tad salāti nezaudēs savu garšu.

Kopējais laiks: 120 min. | Gatavošana: 5 min. | Iznākums: 4 kannas pa 0,5l

Sastāvdaļas

gurķi – 2 kg
sīpoli – 400 g
dilles – 1 mazs ķekars
9% etiķis – 3 ēdamk. l.

 


nejodēts sāls – 1 ēdamkarote. l.
cukurs – 1,5 ēd.k. l.
rafinēta augu eļļa – 4 ēdamk. l.
melnie pipari – 5 gab.
lauru lapa – 1 gab.
Sagatavošana
Sagatavojiet dārzeņus. Noskalojiet gurķus zem tekoša ūdens, noņemiet lapas un citus gružus. Ielejiet ledus ūdeni un atstājiet bļodā uz 1 stundu – dārzeņi uzsūks daļu šķidruma, padarot tos blīvākus un kraukšķīgākus.

Gurķiem noņem kātus un sagriež apļos – ne pārāk plānos, bet arī ne pārāk biezos, apmēram 3 mm. Sīpolu nomizo un sagriež gredzenos. Noskalo dilles un smalki sakapā ar nazi. Sajauc visu kopā un samaisa.

Lielā katliņā (vismaz 5 litrus) ielej eļļu un etiķi, pievieno sāli un cukuru, lauru lapu un melnos piparus. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, līdz izšķīst sāls un cukura kristāli. Noņemiet pannu no uguns.

Gurķus lej katliņā ar karstu marinādi, apmaisa un atstāj uz 1 stundu istabas temperatūrā. Šajā laikā gurķi iemarinēsies, nedaudz nosēdīsies un izdalīs paši savu sulu.

Pēc stundas uzliek pannu uz vidējas uguns un uzvāra maisījumu. Samaziniet siltumu un vāra uz lēnas uguns, maisot ar lāpstiņu, līdz ir sasniegts dibens, tieši 5 minūtes. Jūs ievērosiet, ka dārzeņiem uzkarstot, tie sāks mainīt savu krāsu no zaļas uz gaiši olīvu, un palielināsies marinādes daudzums. Nepārcep gurķus!

Ātri ievietojiet gurķu un sīpolu salātus sterilizētās burkās (vēlams 0,5 l). Mēģiniet novietot cieši, līdz pašai augšai, nedaudz piespiežot ar karoti, lai dārzeņi būtu pilnībā pārklāti ar marinādi. Saritiniet atslēgas ar sterilizētiem vākiem, pēc tam apgrieziet tās otrādi un pārklājiet ar segu. Ļaujiet pilnībā atdzist.

Lasi vēl: 4 zvaigžņu zīmes, kas vienmēr parāda savu patieso Es un nekad netēlo to kas viņi nav

Iznākums no norādītā sastāvdaļu daudzuma ir 4 kannas pa 0,5 litriem. Tiklīdz konservējums ir atdzisis līdz istabas temperatūrai, to var uzglabāt pagrabā vai citā tumšā un vēsā vietā. Pirms ēšanas uzkodu pāris stundas jāatdzesē ledusskapī.

 

Leave a Comment