Psiholoģe skaidro, kas notiek ar vīrieti, ja viņš mammu nostāda pirmajā vietā

Nereti var sastapt vīriešus, kuri nespēj patstāvīgi pieņemt lēmumus, jo viņiem jājautā mammas viedoklis.

Kas šādus stiprā dzimuma pārstāvjus gaida nākotnē, par to stāsta psiholoģe Denīze Oldena.

Kas notiek ar “mammas zēnu”

Ja vīrietis ir atkarīgs no mātes viedokļa, viņš neprot pieņemt svarīgus lēmumus, un diemžēl tas attiecas uz visām viņa dzīves jomām: darbu, attiecībām, draudzību, ikdienu. Tas nozīmē, ka jau no bērnības māte visu izlemj viņa vietā un neatstāj viņam nekādu izvēli, un, kad dēls izteica pirmos spēcīgos paziņojumus par savām vēlmēm – viņš vienkārši “klusēja” un turpināja paklausīt mātei.

Šādā audzināšanas veidā cilvēkam neattīstās pašpaļāvības un sava spēka izjūta, jo viņš nezina, uz ko viņš ir spējīgs, viņam pastāvīgi tiek diktēts, ko darīt, ar ko draudzēties, ko izvēlēties par sievu utt.

Tas, ka vīrietis ir “mammas puika”, ir tiešs drauds, ka sievietes viņu neuztver nopietni.

“Ja vīra mamma visu izlemj viņa vietā, sieva, visticamāk, izvēlēsies viņu nevis viņa drosmes, bet gan mātes instinktu dēļ. Jo viņa, iespējams, nav ticējusi vai sapratusi, ka var izvēlēties vīru ar normālu pašcieņu,” saka psiholoģe.

Lasi vēl: Kāpēc “sālīt” drēbes pirms mazgāšanas: pieredzējušu saimnieču noslēpumi

“Bet, ja vīrietim nepatīk tas, kas notiek, arī sievietei nepatīk būt neveselīgās attiecībās, viņiem ir jāsaprot, ka tā ir viņu dzīve, un jāiemācās pieņemt lēmumus, kas viņiem dzīvē ir vislabākie,” piebilst Denīze.

Ir jāsaprot, ka pieaugušie ir atbildīgi par savu dzīvi. Pēc psihologa domām, mēs varam ieklausīties vecāku padomos, mums vajadzētu viņus mīlēt, cienīt un rūpēties par viņiem, bet vīrietim prioritātei jābūt attiecībām ar sievu, protams, ja arī pašam vīram tas ir svarīgi.

 

 

Leave a Comment